Dani Alves elmondta, Neymar miért hagyta ott a Barcát

Kiderültek a Nagy Nyári Klubváltás titkai…
 
 

Dani Alves elmondta, Neymar miért hagyta ott a Barcát

Kiderültek a Nagy Nyári Klubváltás titkai…
 
 
 

Dani Alves elmondta, Neymar miért hagyta ott a Barcát

Kiderültek a Nagy Nyári Klubváltás titkai…

Lionel Messi árnyékából akart kilépni, amikor nyáron elhagyta az FC Barcelonát, és a Paris Saint-Germainhez igazolt - állítja honfitársa, Neymar klubváltása kapcsán Dani Alves.

– Együtt futballozni egy olyan különleges valakivel, mint Leo, a leghihetetlenebb dolgok közé tartozik. Ugyanakkor mindig ott lesz a gondolataid között, hogy te képviseled-e a legmagasabb színvonalat, vagy ő - fejtette ki a brazil védő, aki korábban mindkettejükkel együtt futballozott Barcelonában, míg jelenleg honfitársával közösen a párizsiakat erősíti. Hozzátette, Messi a legnagyobb hatású játékos a labdarúgásban, és Neymarnak „kicsit ki kellett lépnie az árnyékából”.

Ez a lépés rendkívül fontos volt Neymar pályafutása szempontjából, és lényeges volt a brazil válogatottnak is, hogy a saját útját járja - hangsúlyozta.

A 25 esztendős brazil támadó augusztus 3-án világcsúcsot jelentő 222 millió euróért (67,6 milliárd forint) vásárolta ki magát az élő szerződéséből, majd még aznap este ötéves megállapodást írt alá a Paris Saint-Germainnel – írja az MTI.

A PSG 23 forduló után 11 pontos előnnyel vezeti a francia bajnokságot, Neymar 17 találattal és 11 gólpasszal segítette eddig csapatát. A Bajnokok Ligájában a címvédő Real Madriddal találkozik a PSG a nyolcaddöntőben, mint Alves fogalmazott, ennek a sorozatnak a megnyerése a fő célja a párizsi klubnak.

– Ez a fő célunk, ez járt Neymar fejében, mikor elhagyta Barcelonát, és erre gondoltam én is, mikor eligazoltam a Juventustól. Ez motivál minket, és készen állunk a versengésre - mondta Alves.

A Barcelona Messi vezetésével ugyancsak ott lesz a BL egyenes kieséses szakaszában, míg a LaLigában 21 játéknapot követően szintén 11 pontos előnnyel rendelkezik.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.