Válogatott

Lanzafame bejelentkezett a magyar válogatottba

Második hazájának tekinti Magyarországot a Honvéd támadója.
 
 

Válogatott

Lanzafame bejelentkezett a magyar válogatottba

Második hazájának tekinti Magyarországot a Honvéd támadója.
 
 
 

Válogatott

Lanzafame bejelentkezett a magyar válogatottba

Második hazájának tekinti Magyarországot a Honvéd támadója.

Davide Lanzafame játékát nézve az juthat a szurkolók eszébe, hogy ez a Juventust is megjárt olasz támadó igencsak jól jönne a magyar futballválogatott számára. Csakhogy a kérdésről nem mindenki gondolkodik ugyanúgy, még a címvédő Budapest Honvédnál is megoszlanak a vélemények arról, jó ötlet lenne-e a 30 éves labdarúgót honosítani.

– Én nem gondolom, hogy ez egy jó ötlet, Lanzafame egy olasz fiú, 30 éves. A magyar fiatalokat kell felnevelnünk, hogy legyenek magyar válogatottak, hogy a magyar válogatott jó legyen. Mi az akadémián mindent megteszünk annak érdekében, hogy pár éven belül legyenek ilyen fiúk – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa.

A csapat régi-új edzője másképp vélekedik a kérdésről. – Lanzafame egy nagyon jó játékos, és természetesen, ha játszana a magyar válogatottban, nagyon sokat tudna segíteni a csapatnak, kérdés, hogy az állampolgárságot megkapja-e vagy nem – vetett fel egy teljesen jogos kérdést Supka Attila.

Az érintett egy percig sem gondolkodna, ha hívnák. Akkor talán még a testére is felkerülne egy újabb tetoválás a tavalyi bajnoki címet ábrázoló kupa mellé. – Nagyon sokan kérdezgetnek a magyar válogatottságról, és ha az embert megkérdezik, akkor illik válaszolni, és én őszinte választ adok. Nagyon szívesen állok rendelkezésre, mert nagyon jól érzem magam Magyarországon, amely a második hazámmá vált, ezért nem is mondhatok más választ; ha hívnak, akkor megyek – mondta Lanzafame a Sport 24-nek.

A támadó tavalyi formája - amikor az NB I legjobbjának is megválasztották - semmit sem kopott. A Dorog elleni, 3-1-re megnyert edzőmeccsen is betalált, a bajnoki rajtot pedig a góllövőlista második helyéről várhatja. – Nem az egyéni siker a fontos, hanem a csapaté. Gondolkodás nélkül feláldoznám a gólkirályi címet azért, hogy a Honvéd nyerjen valamit, legyen ez újabb bajnoki cím vagy végső siker a Magyar Kupában – nyilatkozta az őszi szezonban 11 gólig jutott futballista.

A címvédő Honvéd a tavalyi siker előtt 1993-ban volt utoljára bajnok. Ami biztos, a csapatnak nincsen évtizedes terve arról, hogy mikor jöhet össze újra az aranyérem. – Utoljára Rákosi Mátyásnak voltak ötéves tervei, de nem vagyok annyira intelligens, mint ő volt – azt hiszem – mosolygott George F. Hemingway, majd így folytatta. – Én azt gondolom, a Honvéd lehet bajnok, de ebben az évben ez nagyon nehéz lesz, mert 10-12 pontra vagyunk a többiek mögött. De szerintem fölkerülünk a dobogóra, és remélem, hogy megnyerjük a Magyar Kupát, és akkor a nemzetközi kupákban is ott leszünk. Supka Attilától pedig azt várom, hogy a lehető legerősebb arcunkat mutassuk.

A Budapest Honvéd a február 24-ei bajnoki rajton épp az éllovas Ferencváros otthonában mutathatja meg, milyen erős a mostani arca.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.