Külföld

Most kiderült, Salzburgban miért ragaszkodtak Szoboszlaihoz

Bizonyos dolgokban európai szinten is kiemelkedő.
 
 

Külföld

Most kiderült, Salzburgban miért ragaszkodtak Szoboszlaihoz

Bizonyos dolgokban európai szinten is kiemelkedő.
 
 
 

Külföld

Most kiderült, Salzburgban miért ragaszkodtak Szoboszlaihoz

Bizonyos dolgokban európai szinten is kiemelkedő.

A 17 éves középpályás, Szoboszlai Dominik 2021-ig szóló profi szerződést kapott az osztrák bajnok Red Bull Salzburgtól. A játékos menedzsere, Esterházy Mátyás a Sport TV csütörtöki, Mai helyzet című műsorában nyilatkozott, és elmondta, a játékos európai szinten is kimagasló technikai képességű, és ha néhány év múlva például egy kínai és egy liverpooli ajánlat közül kellene választania, vörösbe öltözne.

A menedzser szerint a fiatal a játékos sikerrel veszi majd a kihívást, hogy a felnőtt kerethez csatlakozik Salzburgban, és jellemezte is ügyfelét.

„A technikai képzettsége és a játékintelligenciája talán európai szinten is kiemelkedő, emellett olyan mentalitása van, amilyet nagyon ritkán látok. Talán ez a legfontosabb erőssége” – vélekedett.

Hozzátette, Dominiknak az édesapja, Szoboszlai Zsolt a nevelőedzője, ami szerencsés egybeesés, mert rengeteg időt töltöttek együtt.

A mostani szerződés 2021-ig szól, de már a jövőben is gondolkodik a menedzser.

„A futballban nem lehet tudni, mit hoz a holnap, de alapvetően most hosszútávon gondolkodunk Salzburgban, Dominik és a család is rengeteg támogatást kapott szakmai szinten a klubtól, úgyhogy nagyon jó helyen van, és az elkövetkező másfél-két évben annyit fog tudni fejlődni, hogy talán már komolyabb dolgokról is lehet beszélni” – mondta Esterházy Mátyás.

Felvetődött az a teoretikus kérdés, ha majd lejár Szoboszlai szerződése, és két ajánlat közül választhat, egy magasabb fizetést kínáló kínai, vagy egy alacsonyabb összeget kínáló liverpooli ajánlatot fogadna el?

„Soha nem a pénzt tartottuk szem előtt, ezért tart most itt Dominik. Sokan tanácsolták, hogy ne Ausztriába, ne csak a Salzburgba igazoljon, de mi végig kitartottunk amellett, hogy ez jó döntés lesz. Egyelőre úgy látszik, hogy ez be is jött. Visszatérve Kínára és a Liverpoolra, én azt gondolom, Dominiknak inkább vörösben kellene játszania” – részletezte.

Elárulta azt is, hogy a klubnál is elégedettek, hogy ebben az életkorban egy ilyen magasan jegyzett játékos hosszútávon elkötelezte magát mellettük.

Esterházy felhívta a figyelmet a Red Bull Salzburg akadémiáján pallérozódó 2002-es születési magyar tehetségre, Major Sámuelre is, aki nagyon komoly jövő előtt állhat.

„Van még a magyar labdarúgásnak olyan tehetsége, aki akár Salzburgban, akár Európa más országában megállná helyét, és ellentétben sokakkal, én azt gondolom, ez a magyar futball jövőjét szolgálja” – jelentette ki.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.