Magyar válogatott

Nyíltan a magyar kapitányi fizetésekről

Megtörte a csendet az MLSZ.
 
 

Magyar válogatott

Nyíltan a magyar kapitányi fizetésekről

Megtörte a csendet az MLSZ.
 
 
 

Magyar válogatott

Nyíltan a magyar kapitányi fizetésekről

Megtörte a csendet az MLSZ.

A napokban több sajtóorgánumban is megjelentek olyan hírek, melyek a magyar válogatott korábbi és jelenlegi szövetségi kapitányainak a fizetéséről szóltak. A Sport Plusz összegzése szerint:

Bernd Storck havonta 30 millió forintot kapott, így több mint kétéves regnálása során 780 millió forinttal lett gazdagabb – ebben nincs benne a sportigazgatói fizetése, amely további 12,5 millió forintot jelentett havonta a szövetségnek Pintér Attila havi fizetése 7 millió forint volt, így 63 millió forinttal gazdagodott a kilenc hónap alatt. Dárdai Pál eleinte ingyen, majd havi 5 millió forintért végezte a munkát, neki összesen 30 millió forintot fizetett ki a szövetség. Egervári Sándor havi 9 millió forintot kapott a munkájáért, összesen pedig 351 millió forintot fizetett ki neki az MLSZ a három és fél év alatt. Georges Leekens, a jelenlegi szövetségi kapitány eddigi két hónapi munkájáért 30 millió forintot kapott.

Ezekre az információkra reagált csütörtök délután a Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos honlapján, ahol leszögezte, hogy a szövetségi kapitányok a sajtóban közkézen forgó összegeknek negyedét-ötödét sem keresték. A jelenlegi elnökség működése alatt, 2010 óta nem volt olyan szövetségi kapitánya a magyar válogatottnak, akinek a havi fizetése elérte volna a 10 millió forintot.

A szövetség azt is hozzáteszi, hogy az egyes kapitányok fizetése között nem volt érdemi különbség, és az MLSZ minden kapitány munkáját a megbízatása kezdetétől annak befejezéséig folyamatosan honorálta anyagilag Az MLSZ nem várja el senkitől, és nem engedi meg, hogy szerződés és fizetés nélkül végezze a munkáját.

A közlemény végén az is olvasható, hogy a szövetségi kapitány javadalmazásához nem használ fel közpénzt az MLSZ, és a kapitánnyal együtt hiánytalanul teljesíti a járulékfizetési kötelezettségeket.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.