Élvonal

Győzelemmel zárta az őszt a Honvéd

A Paks ellen javított a bajnok.
 
 

Élvonal

Győzelemmel zárta az őszt a Honvéd

A Paks ellen javított a bajnok.
 
 
 

Élvonal

Győzelemmel zárta az őszt a Honvéd

A Paks ellen javított a bajnok.

Az ötödik a hatodik helyezettet fogadta az élvonal 19. fordulójában: a címvédő Honvéd mindössze egy ponttal előzte meg az év utolsó játéknapja előtt soros riválisát, a Paksot.

A hazaiak voltak kezdeményezőbbek a találkozó elején, de főleg beadásokkal jutottak el a paksi kapu elé, melyeket hatástalanítottak a vendégek védői. A kispesti hátsó sor is jól zárt, így Papp nem került ziccerbe. Banó-Szabó löketét saját csapattársa blokkolta, így Verpecznek itt sem volt dolga. Fél óra elteltével egy büntetőt kértek számon a hazaiak a játékvezetőn: Szabó blokkolta Holender kísérletét, ezt követően kiáltottak tizenegyesért a hazaiak.

Két paksi szöglet következett a sorban, veszélytelenül – a kontrából eladta a labdát a Honvéd. Ennyi fért az első negyvenöt percbe: 0-0.

Lanzafame volt elemében a második félidő elején, többször is helyzetbe került, de gólt nem tudott szerezni. Nem úgy Gazdag Dániel, aki éppen Lanzafame lekészített labdáját lőtte a kapuba 13 méterről (1-0) a 61. percben. Banó-Szabó távoli lövése centikkel ment mellé. A Paks is próbálkozott a bekapott gól után: Haraszti egy lekészített labdát lőtt kapura, Gróf azonban résen volt.

A Honvéd megőrizte előnyét a lefújásig, így sorozatban három elveszített bajnokit követően győzni tudott: 28 ponttal zárja a bajnokság őszi felét, amely a negyedik helyre elég.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.