Az edzőlegenda nem kér az olasz válogatottból

Megkeresték, kosarat adott…
 
 

Az edzőlegenda nem kér az olasz válogatottból

Megkeresték, kosarat adott…
 
 
 

Az edzőlegenda nem kér az olasz válogatottból

Megkeresték, kosarat adott…

Carlo Ancelotti azt mondta, bár az Olasz Labdarúgó Szövetség megkereste a megüresedett szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban, ő továbbra is inkább klubszinten akar dolgozni.

A Bayern Münchentől szeptemberben menesztett olasz szakember ugyanakkor hozzátette, nagy megtiszteltetés számára, hogy rá gondoltak – írja az MTI. A poszt azután üresedett meg, hogy a sikertelen világbajnoki kvalifikáció után a szövetség megvált Gian Piero Venturától.

- Teljesen másfajta munka lenne - mondta a kapitányi tevékenységről Ancelotti. - Én továbbra is klubedző akarok lenni. Élvezem, hogy minden nap edzést tartok és dolgozom.

Hozzátette: az olasz futballnak vannak gondjai, de nem gondolja azt, hogy ezeket ő egyedül meg tudná oldani.

- Az egész rendszert kell megváltoztatni. Konfliktus van a szövetség és a klubok között. A szövetségnek nyomást kell gyakorolnia a klubokra, hogy fejlődjön a rendszer - fogalmazott a Rai csatornának nyilatkozva.

Az 58 éves Ancelotti Európa egyik legeredményesebb futballtrénere, az AC Milannal és Real Madriddal is megnyerte a Bajnokok Ligáját, emellett csapataival bajnoki címeket szerzett Olaszországban, Angliában, Franciaországban és Németországban.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.