Kubatov megszólalt, eldőlt Doll jövője

A Fradi elnök szerint pártállami időket idéz az MLSZ ítélete…
 
 

Kubatov megszólalt, eldőlt Doll jövője

A Fradi elnök szerint pártállami időket idéz az MLSZ ítélete…
 
 
 

Kubatov megszólalt, eldőlt Doll jövője

A Fradi elnök szerint pártállami időket idéz az MLSZ ítélete…

Az Origónak adott interjúban Kubatov Gábor, az Ferencvárosi Torna Club elnöke bírálta a honi futballszövetséget amiatt, hogy súlyosbította az első fokon hozott döntést a Debrecen elleni hazai meccsen történt késelős balhé ügyében.

A sportvezető szerint a pártállami időket idézi a döntés, mert akkoriban fordult elő, hogy az emberek nem mertek fellebbezni, nehogy még súlyosabb büntetést kapjanak. Az FTC elnöke beszélt Thomas Doll jövőjéről is.

- Ha nem lennék jóban az MLSZ elnökével, akkor azt mondanám, hogy ez egy nagyon cinikus döntés volt, de tegyük hozzá, hogy nem is ő döntött. Az ítélet a pártállami időket idézi – jegyezte meg Kubatov.

A Fidesz alelnöke hozzátette, nem vonják kétségbe a büntetés jogosságát, ám a mértékét annál inkább.

- Bíztam benne, hogy a három meccsre szóló szektorbezárásból legalább kettőt fel fognak függeszteni, és így csak egy mérkőzésen büntetik azokat a szurkolókat, sportszerető embereket, akik ártatlanok, és elszenvedői az ötven ember ostoba cselekedetének – tette hozzá az elnök. - Egyértelmű az MLSZ fegyelmi bizottságának az üzenete, a többi klub számára is: NE FELLEBEZZ, mert rosszul jársz!

Kubatov kiállt a csapat edzője, Thomas Doll mellett, akit szívvel-lélekkel dolgozó, őszinte embernek tart.

- Thomas a Fradi történetének egyik legsikeresebb futballedzője – szögezte le. - Vele nyertünk 21 pontos előnnyel bajnokságot és három Magyar Kupát. Sajnos, Magyarországon a klubvezetők sokszor, hogy a saját helyzetüket mentsék, leváltják gyorsan az edzőket. (…) Hosszú távú célokhoz hosszú távú szerződések kellenek. Az Arsenal és a Manchester United is hosszú időre szerződik le az edzőivel.

Azt is megtudhattuk, hogy a csapat költségvetése 14 millió euró, ami nagyjából 4.4 milliárd forintnak felel meg, valamint Kubatov elárulta, szeretné, ha a magyar játékosok lennének többségben, de nem nagyon lát olyat, aki nemzetközi szinten is a csapat segítségére lehetne.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.