Fradi-verés és fociünnep az új Haladás-stadionban

A szombathelyiek teltházas meccsen 2-1-re legyőzték a Ferencvárost.
 
 

Fradi-verés és fociünnep az új Haladás-stadionban

A szombathelyiek teltházas meccsen 2-1-re legyőzték a Ferencvárost.
 
 
 

Fradi-verés és fociünnep az új Haladás-stadionban

A szombathelyiek teltházas meccsen 2-1-re legyőzték a Ferencvárost.

Fantasztikus hangulat, telt ház és szakadó eső fogadta a csapatokat a Haladás-Ferencváros találkozón, ahol a szombathelyiek első tétmeccsüket játszották az új Haladás Sportkomplexumban.

A szombathelyi B-közép előtti kapu fele támadott a Hali az első félidőben, és rögtön az első akció veszélyes volt: Bosnjak beadását Otigbának kellett szögletre fejelnie. Nagy iramban zajlott a találkozó, a két szurkolótábor pedig ellentmondás nem tűrően buzdította csapatát. A 11. percben Priskin közelről Király kapujába lőtt, de a válogatott csatár gólját lesállás előzte meg.

Az első negyedóra végén Németh Márió cselezte magát egészen ziccerig, a befejezés közben azonban elcsúszott a mély talajon, így Dibusz kezében landolt a labda. A 21. percben óriási szombathelyi lehetőség maradt ki: gyönyörű összjáték után Halmosi tálalt Ramos elé, a támadó azonban a kapuval szemben hat méterről fölé tüzelt.

Öt perccel később egy szépen végigvezetett kontra végén ismét Ramos lőhetett volna gólt, de ziccerben Dibuszba tüzelt. A Haladás játékosait láthatóan feltüzelte a magával ragadó hangulat, és hatalmas akarattal játszottak. Az első Fradi-helyzetig 28 percet kellett várni: Pedroso bal oldali beadására Lovrencsics érkezett, de Király hatalmasat védett.

A sokadik Haladás-helyzet már nem maradt ki, nagyon érett már a hazai találat: mintaszerű támadás végén a felfutó Bosnjak tökéletes passzát Mészáros gyötörte be közelről, a szombathelyi B-közép önkívületi állapotban ünnepelte az új stadion első hivatalos gólját. 1-0

Sokáig azonban nem örülhettek a Hali-drukkerek, egy perccel később Varga Roland jobboldali szögletére Blazic érkezett jó ütemben és bólintotta Király kapujába. 1-1

A második félidő elején többet birtokolta a labdát a Fradi, amely szinte beszorította kapuja elé a hazai csapatot. A Haladás azonban remekül védekezett, és tíz perc elteltével aztán ki is jött a szorításból.

Főként a Haladás térfelén zajlott a játék, a 63. percben Varga lövését vetődve fogta Király. Az ellentámadásból Mészáros iramodott meg a jobbszélen, beadását kifejelték a védők, majd a kipattanót Kovács Lóránt látványos mozdulattal fölé ollózta 15 méterről. Két perccel később Bosnjak szöglet utáni fejese centikkel kerülte el Dibusz kapuját. A 69. percben Dibusz csak állva nézte, ahogy Ramos szabadrúgása éppen hogy mellé száll.

A 78. percben kihagyott a Hali-védelem, amely után Varga Roland a kapuval szembe találta magát, de óriási ziccerben fölé bombázott. A 82. percben a két perccel korábban beálló, mindössze 17 éves Kiss Tamás gyönyörű góljával megszerezte a vezetést a Haladás (2-1), amely a győzelmet jelentette a szombathelyieknek, és amely után óriási fieszta kezdődött a stadionban.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.