Külföld

A csatár vallomása: „Ha tudtam volna, hogy Neymar távozik...”

Dries Mertens alaposan beszólt Ousmane Dembélének.
 
 

Külföld

A csatár vallomása: „Ha tudtam volna, hogy Neymar távozik...”

Dries Mertens alaposan beszólt Ousmane Dembélének.
 
 
 

Külföld

A csatár vallomása: „Ha tudtam volna, hogy Neymar távozik...”

Dries Mertens alaposan beszólt Ousmane Dembélének.

A Napoli remek formában lévő csatára, Dries Mertens a belga Het Laatste Nieuws megerősítette, hogy az FC Barcelona szerződtetni akarta a nyári szünetben, bár a Liverpool és a Manchester United is kereste.

– Ha tudtam volna, hogy Neymar távozni fog... Egy ideig érdeklődtek irántam, de csupán Lionel Messi, Luis Suárez és Neymar tartalékja lettem volna, és egy nagyszerű nápolyi szezon után nem akartam visszakerülni a kispadra, még akkor sem, ha az a Barcelona kispadja.

Mertens tehát ezért döntött úgy, hogy új szerződést köt Nápolyban. Majd jött a hír, hogy Neymart 222 millió euróért kivásárolta a Paris Saint-Germain, és az átigazolási piac felrobbant.

– A Barcelona a pótlására keresett valakit, és végül 100 millió eurót fizetett egy olyan játékosért, akiért mondjuk a felét kellett volna adniuk – utalt Ousmane Dembélére. – Időnként arra gondolok, mi lenne most velem, ha Barcelonában lennék? Szeretek erre gondolni, mert ha megnézed, ki játszott a bal oldalon az elmúlt hónapokban... Ott én is játszhattam volna.

Hozzátette: időnként az ember kedvet kap, hogy valami szokatlant tegyen, ő például soha nem megy ugyanarra a helyre nyaralni, de jelenleg nem tervez klubváltást. Az ő kivásárlási ára egyébként 28 millió euró.

– Igaz, voltak tárgyalások ezen a nyáron. Tavaly télen pedig kaptam egy ajánlatot Kínából. Hihetetlen összegeket kerestem volna. De a Napoli nem akarta, hogy menjek, és én is maradni akartam. De mi van akkor, ha megint jön egy ilyen ajánlat? Ezért akartam rögzített kivásárlási árat az új szerződésembe.

– A 28 millió euró nem sok egy kínai klubnak, ugyanakkor tisztességes összeg a nápolyiak számára. Legalábbis addig az volt, amíg Neymart meg nem vette a PSG, mert az emberek azt gondolják, hogy a 28 millió euró egyenlő a nullával. De hol találsz egy játékosot, aki 28 gólt szerzett a Serie A-ban, és csak 28 millió euróba kerül? Sehol! – vélekedett Mertens.

– Tudom, hogy nem leszek sokkal jobb, mint most. Nem vagyok Messi vagy Ronaldo, nem tartom magamat világszínvonalú játékosnak. A Napoli játéka tökéletes számomra, itt a jövőben is mindig betalálok majd.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.