Felkészülési mérkőzés

Nem vicc: Luxemburg is legyőzte Magyarországot

Andorra után újabb nagy pofont kapott a magyar válogatott.
 
 

Felkészülési mérkőzés

Nem vicc: Luxemburg is legyőzte Magyarországot

Andorra után újabb nagy pofont kapott a magyar válogatott.
 
 
 

Felkészülési mérkőzés

Nem vicc: Luxemburg is legyőzte Magyarországot

Andorra után újabb nagy pofont kapott a magyar válogatott.

A 2017-es év utolsó előtti válogatott találkozóján Magyarország Luxemburghoz látogatott, kispadon Szélesi Zoltánnal, a megbízott szövetségi kapitánnyal. Ellenfelünk ugyan a 93. helyezést foglalja el a FIFA-világranglistán – a mieink az 53. pozícióban –, ám hiba lett volna lebecsülni őket, hiszen a vb-selejtezőkön Franciaország, Fehéroroszország és Albánia sem győzött ellenük.

Magyar mezőnyfölénnyel, de helyzetek nélkül indult a meccs, aztán váratlanul megszerezték a vezetést a hazaiak, miután Joachim egy gyönyörű csellel becsapta Korhutot az ötösön, majd Kovácsik alatt a kapuba lőtt a 15. percben, 1-0.

Nem sokáig örülhettek a hazaiak, két percre rá Dzsudzsák jobb oldali szögletét Kádár csúsztatta be középre, ahol érkezett Nikolics és a hálóba fejelt, 1-1.

Ezt követően akár a vezetést is átvehettük volna, de Ugrai 12 méterről a kapufát találta el, a kipattanót pedig nagy ziccerben Németh a kapus kezébe gurította. Dzsudzsák jó szögből, húsz méterről még próbálkozhatott egy szabadrúgással, de az a sorfalban elakadt – a szünetig nem változott az állás.

Nehéz helyzetbe kerültek Szélesi Zoltán játékosai a második játékrész elején, Lovrencsics Gergő fegyelmezetlensége miatt megkapta második sárga lapját, így jogosan kiállította őt a játékvezető. A magyar csapat ezután egyáltalán nem tudta irányítani a találkozót, többnyire kontrákra rendeződtünk be, de ebből keveset sikerült végigvinni.

A 62. percben Da Mota egy kifejelt labdát rúgott az égbe öt méterről nagy ziccerben, tíz minutummal később pedig Malget fejelt nem sokkal fölé – nem túlzás kijelenteni, sokkal közelebb álltak a hazaiak a második gólhoz.

Ez pedig nem is maradt el, a 84. percben Thill jobb oldali szögletét Marvin Martins senkitől sem zavartatva fejelt a kapu jobb oldalába, 2-1. Nem rajtunk múlt, hogy nem lett nagyobb a különbség, Sinani és Da Mota is betalálhatott volna a hátralévő időben, nekünk semmi lehetőségünk nem akadt a másik oldalon.

Andorra után Luxemburgtól is kikaptunk.

A mérkőzés góljait ide kattintva tekintheted meg.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.