Élvonal

A címvédő esélyt sem hagyott az újoncnak

A kispestiek fiatalja harminc méterről lőtt bombagólt.
 
 

Élvonal

A címvédő esélyt sem hagyott az újoncnak

A kispestiek fiatalja harminc méterről lőtt bombagólt.
 
 
 

Élvonal

A címvédő esélyt sem hagyott az újoncnak

A kispestiek fiatalja harminc méterről lőtt bombagólt.

A címvédő Budapest Honvéd a NB I tizennegyedik fordulójában, szombaton az újonc Balmazújváros otthonában lépett pályára. A kispestiek a legutóbbi bajnoki fordulóban pont nélkül maradtak, míg a Balmaz fontos győzelmet aratott a Vasas felett, így más-más előjelekkel várták a felek a találkozót.

Az első veszélyes helyzetet a Honvéd alakította ki: a hatodik percben Lovric adott remek labdát Holendernek a tizenhatoson belül. A fiatal játékos befelé húzott, majd jó tíz méterről a felső lécre bombázott.

A folytatásban a hazaiak részéről Zsiga próbálkozott távoli lövéssel, de Gróf magabiztosan védett, majd pár perccel később Arabuli fejelt kapura tizenhárom méterről, a Honvéd kapusa elcsúszott, de maradt a 0-0.

A 35. percben aztán megtört a gólcsend: ekkor Pölöskei passzolt Gazdag Dánielhez, aki harminc méterről a jobb felső sarokba bombázott védhetetlenül, így szerezte meg a vezetést a Honvéd, 0-1. A kispestiek fiatalja első gólját jegyezte az élvonalban, a szünetben így a Balmazújváros volt hátrányban.

Gazdag-bomba a Balmaz ellen


A fordulás után rögtön nagy balmazújvárosi lehetőséget jegyeztünk fel, de Arabuli fejesénél Gróf bravúrosan védett. A túloldalon Eppel került helyzetbe a tizenhatoson belül, Pogacsics azonban elsodorta a csatárt, így büntetőt következhetett. Lanzafame a pontrúgást magabiztosan értékesítette, így a 49. percben két gólra nőtt a Honvéd előnye.

A 73. percben végleg eldőlni látszott a mérkőzés, hiszen a vendégek előnye három gólra lőtt. Latifu pontos, jobb oldali beadását Eppel vette mellre két védő között, majd öt méterről a hálóba bombázott, 0-3.

A 90. percben Arabuli eredményes volt, de les miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot, így a balmazújvárosiak szépítő gól nélkül, 3-0-s vereséget szenvedtek a címvédő ellen.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.