Vb-selejtező

Emberelőnyben verte Portugália a magyarokat

Priskin buta kiállítását követően végig mezőnyfölényben játszottak Cristiano Ronaldóék.
 
 

Vb-selejtező

Emberelőnyben verte Portugália a magyarokat

Priskin buta kiállítását követően végig mezőnyfölényben játszottak Cristiano Ronaldóék.
 
 
 

Vb-selejtező

Emberelőnyben verte Portugália a magyarokat

Priskin buta kiállítását követően végig mezőnyfölényben játszottak Cristiano Ronaldóék.

A lettek elleni csütörtöki 3-1-es győzelem után Magyarország ezúttal az Eb-címvédő Portugáliát fogadta a Groupama Arénában. Bernd Storck szövetségi kapitány eltiltás miatt nem számíthatott Bese Barnabásra, sérülés miatt pedig Szalai Ádámra. A vendégeknél a kezdőben kapott helyet a Real Madrid világklasszisa, Cristiano Ronaldo, valamint a korábbi Real-hátvéd Pepe is.

Már az elején fel kellett kötni a gatyánkat, az 5. percben Cristiano Ronaldo kínálta meg húsz méterről Gulácsit, csapódó lövését azonban kitolta a magyar kapus. Három perccel később előbb ismét a Real sztárja próbálkozott, de szerencsére a blokkról szögletre pattant a labda, majd CR fejese centikkel kerülte el a kapunkat.

Ezt követően alábbhagyott a portugál roham, de a magyarok nem tudtak veszélyt kialakítani, a szélső beadásokat rendre eltakarította középen Pepe és Bruno Alves. A 30. percben kulcsjelenetéhez érkezett a találkozó Priskin felelőtlen mozdulata után emberhátrányba kerültünk, a Fradi támadója Pepét könyökölte le, teljesen jogos pirosat kapott. A 37. percben kerültünk először veszélyes szituációba a portugál kapu előtt, Lovrencsics szelídítette meg a labdát a tizenhatoson belül, de csavarása fölé ment. Nem sokon múlt, hogy előnnyel menjen szünetre Portugália, a végletekig kijátszott akció végén azonban André Silva lövését védte Gulácsi, majd Cristiano Ronaldo veszélyes helyről elvégzett szabadrúgása a sorfalban kötött ki.

A fordulás után nem változott a meccs képe, de ezúttal sajnos gyorsan gól született a portugál nyomásból. A 49. percben Cristiano Ronaldo adott be az alapvonalról bal oldalon, Gulácsi felett elszállt a labda, André Silva pedig a gólvonalon állva beljebb segítette azt, 0-1. Szinte az ellentámadásból egyenlíthettünk is volna, Pátkai kapáslövés alig kerülte el a jobb alsót.

Ezután hosszú percekig komoly helyzet nélkül fociztak a csapatok, a portugálok fölénye továbbra is megmaradt, Rui Patrício pedig munka nélkül maradt hátul. Eppel helyére Böde Dánielt küldte be Bernd Storck, majd a középpályán a nagyot harcoló Eleket Pintér váltotta.

A portugálok jártak közelebb a második gólhoz, védőink azonban emberfeletti teljesítménnyel harcoltak elöl Cristiano Ronaldóékkal, így elmaradt az újabb találat. A hosszabbításban egy jobb oldali Dzsudzsák-szabadrúgás után Fiola fejelhetett öt méterről, de sajnos pont a kapus kezébe, így az egyenlítés elmaradt. Ezzel pedig az is eldőlt, hogy Magyarország már matematikailag sem lehet ott a 2018-as oroszországi világbajnokságon.

Összességében megérdemelten vitték el a vendégek a három pontot, de a magyar csapatnak is jár a dicséret, hiszen hatvan percen keresztül emberhátrányban játszva minden egyes játékos kitette a szívét a pályára.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.