Külföld

Uruguay ellen debütál tétmérkőzésen az új argentin kapitány

Rendkívül fontos meccs előtt áll Jorge Sampaoli és csapata.
 
 

Külföld

Uruguay ellen debütál tétmérkőzésen az új argentin kapitány

Rendkívül fontos meccs előtt áll Jorge Sampaoli és csapata.
 
 
 

Külföld

Uruguay ellen debütál tétmérkőzésen az új argentin kapitány

Rendkívül fontos meccs előtt áll Jorge Sampaoli és csapata.

Fontos mérkőzésen mutatkozik be világbajnoki selejtezőn az argentin válogatott élén a május végén kinevezett szövetségi kapitány: amennyiben Jorge Sampaoli sikerrel veszi az akadályt az uruguayiak ellen, csapata közvetlen vébé-részvételt érő helyre lép előre.

A dél-amerikai zónában a brazilok már biztosították helyüket az oroszországi torna mezőnyében, mögöttük viszont szoros a versengés. Négy fordulóval a vége előtt Kolumbia a második, majd egy ponttal lemaradva következik Uruguay és Chile, azután pedig újabb eggyel mögöttük Argentína, amely jelenleg pótkvalifikációs helyen áll. Nincs még veszve a remény Ecuadornak, Paraguaynak és Perunak sem.

Sampaoli irányításával az argentinok két barátságos mérkőzést játszottak júniusban: előbb 1-0-ra nyertek a brazilok ellen Melbourne-ben, majd 6-0-ra verték vendégként a szingapúriakat.

Ezúttal, Montevideóban a szakvezető már számíthat Lionel Messire, akit eredetileg négy mérkőzésre eltiltottak, de a büntetést az argentinok sikeres fellebbezése nyomán egy találkozóra csökkentették, azt pedig az ötszörös aranylabdás támadó március 28-án, a bolíviaiaktól elszenvedett vereség alkalmával letöltötte.

Messi azért kapta a büntetést, mert a Chile ellen március 23-án 1-0-ra megnyert világbajnoki selejtezőn szidalmazta az egyik partjelzőt, majd nem volt hajlandó kezet fogni vele.

Az uruguayi oldalon ugyanakkor még kérdéses barcelonai csapattársa, Luis Suárez szereplése, mivel a csatár térdsérüléssel bajlódik. Óscar Tabárez szövetségi kapitány nagyon is számítana rá, de csak akkor, ha megfelelő állapotba kerül.

"Vele vagy nélküle, mindenképpen nagyon-nagyon nehéz lesz" – jelentette ki.

A 15. forduló programja (magyar idő szerint):
Venezuela–Kolumbia, San Cristóbal, csütörtök 23.00
Chile–Paraguay, Santiago de Chile, péntek 0.30
Uruguay–Argentína, Montevideo, péntek 1.00
Brazília–Ecuador, Porto Alegre, péntek 2.45
Peru–Bolívia, Lima, péntek 4.15


A dél-amerikai selejtező állása:
1. Brazília 33 pont
2. Kolumbia 24 pont
3. Uruguay 23 pont (26-17)
4. Chile 23 pont (24-19)
5. Argentína 22 pont
6. Ecuador 20 pont
7. Peru 18 pont (22-23)
8. Paraguay 18 pont (13-21)
9. Bolívia 10 pont
10. Venezuela 6 pont

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.