Világbajnoki selejtezők

Folytatódik a svájci–portugál versenyfutás

Mindkét élcsapat sima győzelem előtt áll.
 
 

Világbajnoki selejtezők

Folytatódik a svájci–portugál versenyfutás

Mindkét élcsapat sima győzelem előtt áll.
 
 
 

Világbajnoki selejtezők

Folytatódik a svájci–portugál versenyfutás

Mindkét élcsapat sima győzelem előtt áll.

A magyar válogatottnak reálisan az lehet a célja a világbajnoki selejtezők hátralévő mérkőzésein, hogy megszerezze a harmadik helyet csoportjában, illetve a kínos andorrai kudarc után visszaszerezze a szurkolók bizalmát és lelkesedését.

Elsőként csütörtökön a lettek ellen lesz erre lehetősége Bernd Storck szövetségi kapitány csapatának. A német szakvezető ígérete szerint együttesének nemcsak a három pont begyűjtése a célja, hanem gólokkal szeretné feledtetni a drukkerekkel a pireneusi miniállamban elszenvedett egygólos vereséget.

A hat forduló után hét ponttal harmadik magyarok egy győzelemmel nagy lépést tennének a pozíció biztosítása felé, ugyanis a két pont hátránnyal negyedik feröeriek az Európa-bajnok Portugália vendégei lesznek, míg a négypontos andorraiak a csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezető svájciakhoz látogatnak, a papírforma pedig mindkét esetben egyértelmű hazai sikert ígér.

A portugálok nem engedhetnek meg maguknak újabb pontvesztést, mert akkor annak ellenére sem lesz saját kezükben a sorsuk az egyenes kvalifikációt jelentő első hely megszerzését illetően, hogy még egyszer – az utolsó körben – találkoznak közvetlen riválisukkal. Jelenleg ugyanis Svájc három ponttal előzi meg Portugáliát.

Amennyiben mindkét válogatott a várakozásoknak megfelelően begyűjti a három pontot, a magyarok esélye matematikailag is elszáll az első helyre, ha pedig a sereghajtó lettek három ponttal távoznának a Groupama Arénából, akkor a pótselejtezőt jelentő második helyre is.

Európai világbajnoki selejtezők, 7. forduló, B-csoport:
augusztus 31. csütörtök
Magyarország–Lettország, Groupama Aréna 20.45
Portugália – Feröer-szigetek, Porto 20.45
Svájc–Andorra, St. Gallen 20.45

A csoport állása:
1. Svájc 18 pont
2. Portugália 15 pont
3. Magyarország 7 pont
4. Feröer-szigetek 5 pont
5. Andorra 4 pont
6. Lettország 3 pont

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.