Élvonal

Közel egy éve nem történt olyan a Honvéddal, mint a Debrecen ellen

Nagy sorozat szakadt meg a Bozsikban.
 
 

Élvonal

Közel egy éve nem történt olyan a Honvéddal, mint a Debrecen ellen

Nagy sorozat szakadt meg a Bozsikban.
 
 
 

Élvonal

Közel egy éve nem történt olyan a Honvéddal, mint a Debrecen ellen

Nagy sorozat szakadt meg a Bozsikban.

A felszálló ágban lévő Debrecen az éllovas Budapest Honvédhoz látogatott az NB I szombati játéknapjának zárómeccsén. A vendégek az előző fordulóban megszerezték első győzelmüket, ám ezúttal még a döntetlen is a bravúrkategóriába tartozott volna.

De egyáltalán nem kezdett megilletődötten a DVSC, a 7. percben már Könyves előtt adódott egy ziccer, de tizenegy méterről lövés helyett inkább középre adott – rosszul. Öt perccel később Lanzafame ismét remek technikai tudásáról adott számot, Latifu beadását ollózta mellé. Két perccel később az olasz támadó kanyarított középre egy szabadrúgást, Kamber épphogy csak mellé vágta a labdát.

A 26. percben büntetőhöz jutott a Loki, Baráth becsúszása után Mengolo került a földre, Tőzsér pedig a bal sarokba lőtt, 0-1. A félidő előtti percekben Lanzafame előtt adódott lehetőség az egyenlítésre, de a légiós egy picit tévedett Bobál beadása után.

Félidőben Laczkó helyett Danilo folytatta a Honvédnál, a brazil támadó pedig öt perc után már helyzetbe is került, Kamber beadását fejelte a jobb kapufa mellé. Nyolc perccel később megszületett az egyenlítés, Lanzafame szabadrúgását Eppel fejelte a jobb felsőbe, 1-1. Nem volt sokáig egyenlő, négy perccel ezután Bódi remekül tekert balról huszonhárom méterről a jobb alsóba egy szabadrúgást, 1-2.

A Honvéd ezt követően mindent egy lapra feltéve rohamozott, Meer behozta Kabangut is, így négy támadóval igyekeztek a hazaiak. Kabangu fejjel és lábbal is próbálkozott, Danilo előtt pedig hatalmas ziccer adódott Lanzafame pontrúgása után, de a brazil fölé fejelt. A hosszabbításban lezárta a meccset a Loki, Jovanovic Bobál lábai között lőtt a jobb alsóba a tizenhatoson belülről, 1-3. A Honvéd legutóbb 2016 szeptemberében, majd' egy évvel ezelőtt kapott ki bajnokin a Bozsikban, akkor a Videotontól.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.