Élvonal

Már a második percben vezetett a Puskás Akadémia a Videoton ellen

A székesfehérváriak azonban nem adták fel.
 
 

Élvonal

Már a második percben vezetett a Puskás Akadémia a Videoton ellen

A székesfehérváriak azonban nem adták fel.
 
 
 

Élvonal

Már a második percben vezetett a Puskás Akadémia a Videoton ellen

A székesfehérváriak azonban nem adták fel.

Az élvonal újonca, a Puskás Akadémia a stadionépítés miatt ideiglenesen szintén Felcsúton játszó Videotont fogadta az élvonal második fordulójában.

Spandler beadását Ulysse Diallo fejelte a hosszú sarok felé három védő szorításában – a nem túl erős fejest a levegőben úszó Kovácsik a hosszúba ütötte, már a második percben vezetést szereztek a hazaiak (1-0). Tíz perccel később szabadrúgáshoz jutott a Videoton – Mevoungou könyökölt, de megúszta a piros lapot –, a beadásnál Mevoungou és Diallo sem tudott felszabadítani, a lecsorgó labdát pedig Fejes András estében rúgta a hálóba (1-1).

Scsepovics a 27. percben remek labdát kapott Pátkaitól, kapura vezette, majd ajtó-ablak ziccerben Danko Lazovics elé tálalt, akinek már nem volt nehéz dolga (1-2). Nem sokkal később újfent Scsepovics vezette rá a labdát Vanczákra, 18 méterről laposan, gyengén kapura lőtt, Danilovics védett. Nem sok hiányzott a harmadik Vidi-gólhoz: a 38. percben ismét jó 18 méterről próbálkozott Scsepovics, de a rövidbe tartó labdát szöglete tornázta a hazai kapus. Ez volt az első félidő utolsó komolyabb lehetősége – 2-1-re vezettek a vendégek a szünetben.

Radó helyzete nyitotta a második félidőt, de közelről nem talált kaput a Frdiból igazolt felcsúti támadó. Molnár is próbálkozott, de szintén nem volt dolga Kovácsiknak. Vanczák blokkolta Scsepovics lövését, a szöglet veszélytelen maradt. Az 59. percben Scsepovics esett el Vanczák mellett a tizenhatoson belül – a játékvezető kivárt, majd asszisztensi segítséggel befújta a büntetőt. A tizenegyest a sértett lőtte a jobb alsóba – Danilovics érezte az oldalt, de nem érte el a labdát (1-3).

A csereként beállt Knezevic kapu felé ívelt szabadrúgásába éppen beleért még Diallo, Kovácsik óriási reflexszel védett. A horvát játékos felpörgette a felcsúti támadásokat: jó labdával lépett ki, majd tíz méterről lőtt, Fejes vetődött bele a lövésébe. Kapuja elé szögezte a Videotont a Puskás, olykor nyolc ember védekezett egy vonalban a fehérváriaknál – Knezevic beadásából Diallo így is fejelni tudott, de gyenge kísérlete elhalt Kovácsik ölében.

Próbálkozott a Puskás, de a Videotonnak is akadt még helyzete, az eredmény azonban már nem változott: 3-1-re nyert Felcsúton az ezúttal vendég Videoton.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.