Európa Liga

Kétgólos előnyt herdált el a Vasas – VIDEÓ

A Beitar Jeruszálem a hajrában öt perc alatt három gólt lőtt...
 
 

Európa Liga

Kétgólos előnyt herdált el a Vasas – VIDEÓ

A Beitar Jeruszálem a hajrában öt perc alatt három gólt lőtt...
 
 
 

Európa Liga

Kétgólos előnyt herdált el a Vasas – VIDEÓ

A Beitar Jeruszálem a hajrában öt perc alatt három gólt lőtt...

Az Európa Liga első selejtező körében a Vasas az izraeli Beitar Jeruzsálem otthonába látogatott. Az odavágóra zárt kapuk mögött került sor. A találkozót a hazaiak kezdték szerb játékvezető sípszavára: a vendég együttes bordóban, míg a házigazda fekete-sárga felszerelésben lépett pályára. Az izraeliek birtokolták eleinte többet a labdát, de az angyalföldiek szervezett letámadásokkal igyekeztek minél hamarabb megakasztani támadásaikat.

A 18. percben aztán megtört a gólcsend, aminek a hazai kispad örülhetett. A baloldalon egy ügyes háromszögelés után a középre betett labdát követően Nagy Gergő előbb még hárította az első próbálkozást, ám a lepattanóra Paulinho csapott le a leggyorsabban és talált az üres kapuba, 1-0. Az első félóra végén tovább növelhette volna előnyét a Beitar, ám Vered próbálkozásánál Nagy kapus résen volt.

A félidő hajrában aztán egyenlíteni tudott a Vasas! Hangya remek beadása után Pavlov kihasználta Klaiman hibáját és fejelt az izraeli kapuba, 1-1. A Vasas végül remekül hajrázott, hiszen a szünetre már az Oenning-csapatnál volt az előny. A 43. percben Szivacski adott be a jobboldalról, majd ismét Pavlov érkezett remek ütemben, aki estében a léc alá lőtt, majd a földről bepattant a labda, 1-2. Negyvenöt pernyi játék után így a magyar csapatnál volt az előny.

A Vasas a második félidőt is remekül kezdte, hiszen az 51. percben már 3-1-re vezetett a vendég gárda. Ekkor Kulcsár Tamás iramodott meg a labdával a jobb szélen, majd egy sprint után a labdát a kapus fölé emelve betalált, 1-3.

A folytatásban kissé leült a játék, a hajrához közeledve pedig az izraeliek mintha feladták volna a harcot... A csereként beállt Ádám Martin még ziccert is rontott, ám annak már aligha örültek az angyalföldiek, amikor a 88. percben a csereként beállt korábbi Liverpool-sztár, Josszi Benajun szépített, 2-3, majd a 91. percben az izraeliek Vered révén egyenlíteni is tudtak, 3-3. A 93. percben elképesztő hajrá után már a Beitarnál volt az előny, ekkor Sabo fordított, és alakította ki a 4-3-as végeredményt. A Vasas öt perc alatt herdálta el megnyugtatónak tűnő előnyét, ám az idegenben lőtt három gól még sokat érhet az egy héttel későbbi, hazai visszavágón, ahol már győzni kell az Oenning-csapatnak a továbbjutáshoz.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.