Karrier

Vida dobogós és stabil kezdő lenne Szerdahelyen

László Csaba után Marco Rossinak is bizonyítana az FC DAC középpályása.
 
 

Karrier

Vida dobogós és stabil kezdő lenne Szerdahelyen

László Csaba után Marco Rossinak is bizonyítana az FC DAC középpályása.
 
 
 

Karrier

Vida dobogós és stabil kezdő lenne Szerdahelyen

László Csaba után Marco Rossinak is bizonyítana az FC DAC középpályása.

A szlovák élvonalbeli FC DAC középpályása, Vida Kristopher a fociclub.hu portálnak elmesélte, hogy egy nagyon kellemes, 12 napos nyaraláson pihente ki az elmúlt idény fáradalmait.

‒ A tengerentúlra utaztunk, ahol egy karibi-körúton vettünk részt, érintve a térség több szigetét és országát. Néhány nap alatt megpróbáltunk minél többet felfedezni Miami és környéke látványosságaiból. A napokban tértünk haza Budapestre – mesélte Vida. – Egy pillanatra sem álltam le, a nyaralás alatt is folyamatosan mozgásban tartottam a szervezetemet. Az alapozás kezdetéig minden nap futok, jó kondicionális állapotban szeretnék visszatérni a csapathoz.

‒ Már nem László Csaba a Dunaszerdahely vezetőedzője. Mit szól a távozásához?

– Szezon közben vette át a csapatot, ez pedig az én szerepkörömre és szerepvállalásomra is nagy hatással volt. Sok játéklehetőséget kaptam tőle, alapemberré váltam és érzésem szerint több területen is sokat fejlődtem. Sokkal higgadtabb lettem a pályán, a kapu előterébe jobb ütemben érkezem, mindemellett pedig a védőmunkám is javult. Egy jó szezont zártunk vele, egészen elképesztő tavaszon vagyunk túl. További sok sikert kívánok edzői pályafutásához. Előrefelé tekintek, kíváncsian várom a közös munkát az új vezetőedzővel, Marco Rossival.

‒ Sikerült elbúcsúznia a játékosoktól, váltottak azóta néhány szót?

– A szezon végeztével az utolsó bajnoki után elköszönt mindenkitől, de nem véglegesen. Legalábbis akkor nem úgy éreztem, értelmeztem. Valószínűleg még ő sem tudta, hogy mit hoz a jövő.

‒ Mit szól a Bp. Honvéddel bajnokságot nyerő Marco Rossi kinevezéséhez?

– Ha a Budapest Honvédról esik szó, a szívem egy picit mindig hazahúz, hiszen az utánpótlásévek mély nyomot hagytak bennem. Nagy szó és hatalmas szakmai fegyvertény, hogy bajnokcsapatot tudott csinálni Kispesten. Várom a közös munkát, kíváncsi vagyok, hogy mennyit fog változni a keze alatt a keret és a taktika.

‒ Mindenki új lappal indul, bizonyítani kell az új vezetőedzőnek, meg kell küzdeni a kezdőért...

– Biztos vagyok benne, hogy valamelyest ismeri már a keretet és belenézett néhány meccsünkbe, így van elképzelése a jövő kezdőcsapatát illetően. Viszont nem akarok semmit a véletlenre bízni. Bizonyítani fogom neki, hogy ott van a helyem a pályára kifutó csapatban.

‒ Milyen célokkal vág neki a szezonnak?

‒ A célkitűzés és a motiváció nagyon fontos. Egy jó kupaszereplés mellett a bajnokságban az első három hely valamelyikét céloznám meg, mellyel kiharcolhatjuk a nemzetközi kupaindulást. Emellett szeretném a lehető legtovább megőrizni a hazai veretlenséget az új DAC Arénában. Szeretnék fejlődni a játék minden területén, de főként azokban a dolgokban, amelyekben nagyobb a hiányosságom. Stabil kezdőjátékos szeretnék lenni, tavalyi góljaimnak a számát pedig megduplázni. Ha mindez sikerül, akkor kiváló szezonom lesz nekem is és a DAC-nak is.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.