Élvonal

Emberhátrányban is behúzta a DVTK a Vasas ellen

Liptákot kiállította Kassai, de tíz emberrel is megszerezték a győztes gólt a diósgyőriek.
 
 

Élvonal

Emberhátrányban is behúzta a DVTK a Vasas ellen

Liptákot kiállította Kassai, de tíz emberrel is megszerezték a győztes gólt a diósgyőriek.
 
 
 

Élvonal

Emberhátrányban is behúzta a DVTK a Vasas ellen

Liptákot kiállította Kassai, de tíz emberrel is megszerezték a győztes gólt a diósgyőriek.

A kiesés elől menekülő Diósgyőr a bajnoki címre hajtó, harmadik helyen álló Vasast fogadta az NB I 29. fordulójában. Bár az edzőváltás óta erősen feljavult a DVTK, és az utolsó két "hazai" meccsét megnyerte a miskolci csapat, a két gárda tabellán elfoglalt helyezésén kívül több dolog is a piros-kékek mellett szólt a találkozót megelőzően. Nevezetesen: idegenben a Vasas gyűjtötte eddig a legtöbb pontot, amely egyébként az utolsó négy fordulót tekintve a teljes mezőny legjobb formában lévő csapata - ráadásul legutóbbi találkozásukkor a budapestiek simán, 3-0-ra intézték el a Diósgyőrt.

Mindezek ellenére a pályaválasztó került előnybe rögtön a mérkőzés legelején: Vela beadására Szarka érkezett, és a kissé tétovázó Nagy mellett a kapuba fejelte a labdát a 6. percben (1-0). A következő valamirevaló helyzetre csaknem további 20 percet kellett várni, ekkor egy labdaszerzés után Novothny robogott végig a pályán, és tálalt a remekül érkező Ugrai elé - Nagy azonban jóvátette korábbi hibáját, és nagy bravúrral hárította a lövést.

Ezt követően felpörgött a játék, az első félóra végén Saglik fejelhetett nagy helyzetben, de elvétette a célt, a túloldalon pedig Karan bólintását védte ismét bravúrral Nagy. A félidő hajrájára átvette a játék irányítását a 25 percig semmit sem mutató Vasas, Remili lövésénél Antalnak kellett résen lennie, Saglik csavarását viszont csak nézte a diósgyőri hálóőr - szerencséjére ha csak centikkel is, de mellément a próbálkozás.

A második félidő Remili-bombával és Antal-védéssel indult, majd negyed órával később ismét a fővárosiak csapatkapitánya veszélyeztetett, de fejese elsuhant a bal kapufa mellett. Nem sokkal később a csereként beálló löhetett volna gólt, de ő se talált kaput. Burmeister viszont igen: Vaskó visszafejelt labdájára teljesen üresen érkezett a német, és kiegyenlítette az állást (1-1).

Nem elég, hogy ekkor már egyértelműen a Vasas irányította a játékot, két perccel később még nehezebb helyzetbe kerültek a hazaiak: Kassai szerint Lipták megütötte Burmeistert, és piros lappal kiállította a védőt. Kulcsár újabb helyzete jelezte is, hogy nehéz utolsó percek elé néz a DVTK, de meglepetésre egy egyéni akcióból nem az emberelőnyben játszó budapestiek, hanem a Diósgyőr szerzett gólt: Makrai két védőt is becsapott, és szólója végén higgadtan a kapuba továbbította a labdát (2-1). A hajrában már hiába támadott a Vasas, gólt szerezni nem volt képes, így elbukott a DVTK vendégeként - ezzel pedig minden bizonnyal kiszállt a bajnoki címért folytatott versenyfutásból a csapat.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.