Élvonal

Gera olyat tett, ami legutóbb 13 éve sikerült neki

Ennyi idő telt el a Fradi játékosának két hazai mesterhármasa között. Statisztikák az NB I-ből.
 
 

Élvonal

Gera olyat tett, ami legutóbb 13 éve sikerült neki

Ennyi idő telt el a Fradi játékosának két hazai mesterhármasa között. Statisztikák az NB I-ből.
 
 
 

Élvonal

Gera olyat tett, ami legutóbb 13 éve sikerült neki

Ennyi idő telt el a Fradi játékosának két hazai mesterhármasa között. Statisztikák az NB I-ből.

A Haladás 2015. május 2. óta először kapott négy gólt bajnoki mérkőzésen. Nemanja Andrics a Mezőkövesd ellen mind a három találkozón a kapuba talált a 2016–2017-es idényben. Gera Zoltán mesterhármast a mostanit megelőzően legutóbb 2004. április 4-én, a Győri ETO ellen szerzett a magyar élvonalban. Az OTP Bank Liga 28. fordulójának érdekességeit az mlsz.hu gyűjtötte össze.

Debrecen–Haladás 4–2

A DVSC július 31. óta először szerzett hazai bajnoki mérkőzésen négy gólt. Leonel Pontes csapata a legutóbbi három hazai mérkőzésén hét pontot szerzett, ilyen jó sorozata nem volt még a mostani szezonban. Holman Dávid immár hét gólnál jár az OTP Bank Liga 2016–2017-es idényében, de tavasszal először (majd másodszor) volt eredményes. Élvonalbeli pályafutása során először szerzett egy mérkőzésen két gólt.

MTK–Videoton 1–1

Az MTK a legutóbbi három fordulóban kivétel nélkül döntetlent ért el. Immár négy forduló óta veretlen. A Videoton FC a legutóbbi öt fordulóban, ha úgy tetszik, áprilisban, kilenc pontot veszített. A horvát Marko Maric az első bajnoki gólját érte el az OTP Bank Ligában.

Mezőkövesd–Újpest 1–3

Ugyan meglehetősen sok kritikát kapnak az újpesti támadók, de a csapat az idényben hatodszor jutott legalább három gólig. Nemanja Andrics az ötödik bajnoki gólját érte el a szezonban. A Mezőkövesd ellen mind a három találkozón a kapuba talált. Enis Bardhi tíz gólnál jár, megerősítette a harmadik helyét a góllövőlistán.

Gyirmót–Ferencváros 2–3

A harmincnyolcadik születésnapját éppen a mérkőzés napján ünneplő Gera Zoltán harmadik gólja egyben az ötvenedik élvonalbeli találata volt itthon. Mesterhármast a mostanit megelőzően legutóbb 2004. április 4-én, a Győri ETO ellen szerzett a magyar élvonalban (4-0). A Ferencváros négy nyeretlen bajnoki után győzött ismét. A zöld-fehérek 2017-ben a második idegenbeli győzelmüket aratták. A Gyirmót a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből hármat elveszített. Most fordult ellenben először elő, hogy Urbányi István csapata két egymást követő élvonalbeli bajnoki mérkőzésén két-két gólt is szerezzen.

Paks–Diósgyőr 0–1

A Paks először szenvedett hazai pályán vereséget az OTP Bank Liga 2016–2017-es idényében. A Diósgyőr Bódog Tamással a kispadon a legutóbbi öt fordulóban tíz pontot gyűjtött. A DVTK július 17. óta először nyert idegenbeli bajnokit.

Vasas–Honvéd 1–0

Vasas fantasztikus április tudhat már eddig is maga mögött, legyőzte mindhárom nagy riválisát, a Videoton FC-t, a Ferencvárost és a Bp. Honvédot is. A két csapat 2016–2017-es idénybeli párharca során mindig a pályaválasztó nyert, a Vasas kétszer, a Honvéd egyszer. Felix Burmeister az első gólját szerezte a magyar élvonalban. Az előző fordulókban két öngólt is vétett. Tavasszal a Bp. Honvéd azokon a bajnoki mérkőzéseken, amelyen sem Zsótér, sem Eppel nem talált a kupa, kivétel nélkül veszített.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.