Élvonal

A Videoton az MTK otthonában is pontokat veszített

Nem előzött a Székesfehérvár.
 
 

Élvonal

A Videoton az MTK otthonában is pontokat veszített

Nem előzött a Székesfehérvár.
 
 
 

Élvonal

A Videoton az MTK otthonában is pontokat veszített

Nem előzött a Székesfehérvár.

A kiesés ellen harcoló, éppen bennmaradó helyen álló MTK a bajnoki címért hajrázó Videotont fogadta az élvonal 28. fordulójában.

A hatodik perc hozta meg az első gólt: Scsepovics blokkolt lövése Mirko Maric elé került, a Videoton támadója pedig tíz méterről nem hibázott (0-1). Igencsak bekezdtek a csapatok: alig három perccel később Jurij Kolomojec már az egyenlítő találatot ünnepelte egy hazai akció végén (1-1). Egy percen belül vezethetett volna a Videoton, de Hadzic tíz méterről leadott, nem helyezett lövését fogta Petkovics.

A huszadik percben Maric ollózott senkitől sem zavartatva egy szöglet után, de nem találta el a kaput. Nem sokkal később úgy tűnt, hazai játékosról pattant a labda a Videoton-támadó elé, Maric találatát azonban les miatt érvénytelenítette a játékvezető – a játékos az indítás pillanatában viszont tényleg lesen volt. Fél óra elteltével is gólt szerezhetett volna az igen nagy kedvvel játszó csatár, de sem ő, sem Scsepovics nem találta el a játékszert. Maric előtt adódtak az első félidő utolsó lehetőségei is, de nem született újabb gól, 1-1-gyel vonultak szünetre a felek.

Petkovics nagy védése is kellett az MTK-nak, hogy ne kerüljön ismét hátrányba, de az első félidő helyzeteihez képest jóval kevesebb alkalommal dolgoztatták meg a hazai kapust a második játékrészben. Hadzic lövése mellé szállt, majd Kanta szabadrúgása okozhatott volna nagy gondot a vendégeknek, de Kovácsik nagy bravúrral védett. Feléledt az MTK a hajrára, Vinícius Ramos elől mentett, viszont a vendégeknek is volt lehetőségük: Petkovics ismét bravúrral hatástalanította Scsepovics szabadrúgását.

Nem bírt egymással a két csapat: a Videoton a bajnoki cím szempontjából is igen fontos pontokat hagyott az MTK otthonában (1-1); a székesfehérváriak pontszámban ugyan beérték, de nem előzték meg a listavezető, este pályára lépő Honvédot.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.