A Rangadó.hu szakértője

Másodszor is bevette a címvédő Ferencváros otthonát a Vasas

Két perc alatt fordított az angyalföldi együttes a Groupama Arénában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Másodszor is bevette a címvédő Ferencváros otthonát a Vasas

Két perc alatt fordított az angyalföldi együttes a Groupama Arénában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Másodszor is bevette a címvédő Ferencváros otthonát a Vasas

Két perc alatt fordított az angyalföldi együttes a Groupama Arénában.

A harmadik Vasas a Haladás győzelme miatt már csak ötödik Ferencváros vendége volt az élvonal 27. fordulójának rangadóján.

Tapogatózva kezdtek a csapatok, majd a Fradi folyamatosan kezdte átvenni az irányítást. Moutari lövését Nagynak kellett védenie, a Vasas kapusa aztán tíz perccel később már óriási bravúrral mentett Varga lövésénél. Közben a 21. percben jött a meccs első cseréje: Farkas Ádám játékvezető megsérült, helyét Bognár Tamás vette át. Fél óra elteltével egy lecsúszott beadás lepte meg Holczert: az FTC kapusa csak nézte, ahogy az aláhulló labda a keresztlécről pattan vissza a mezőnybe.

A félidő vége előtt másodpercekkel egy szabadrúgást röviden fejelt ki a vendégek védelme, a labda több fejes után Janek Sternberg elé került, aki nagy erővel a rövidbe bombázott – Nagy még beleért, de védeni nem tudott. Előnnyel mehetett szünetre a Fradi.

A második félidő elején Holczert dolgoztatta meg a Vasas, majd nem sokkal később Berecz Zsombor is tesztelte a hálóőrt: előbbi helyzetnél a Fradi kapusa lábbal védett, utóbbinál viszont tehetetlen volt, Berecz a rövidbe bombázta Gaál passzát (1-1). Két perc alatt omlott össze a Fradi: Hüsing gyakorlatilag átugrotta Gaál lapos beadását, a labda így az ötösön Saglikot találta meg, aki élt az ajtó-ablak lehetőséggel (1-2).

A 66. percben Nalepa buktatta Remilit – sárga lap, ilyenből viszont már volt egy a Fradi-védőnek: piros! Emberhátrányban folytatta a házigazda. A hajrára próbálta cserékkel felrázni csapatát Thomas Doll, egy Hüsing-helyzetig el is jutott a Fradi, de több már nem volt ebben a meccsben. A két villámgyorsan bekapott gól nagyon megfogta a címvédőt, így a hajrában Remili révén még újabb kapufáig is eljutó Vasas megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, másodszor nyert 2-1-re ebben a szezonban a Groupama Arénában az angyalföldi együttes.

A találkozót a Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya értékelte:

– Két részre kell bontani ezt a mérkőzést. Kezdeném azzal, hogy egy Fradi–Vasas meccs ennél több nézőt érdemelne – a Fradi ugyan most nem játszik jól, de megy, hajt egész tavasszal, a Vasas pedig kimondottan jól szerepel. Az első félidőben a csapatok a szokásos hadrendjükben álltak fel, a Fradi a négy-kettő-három-egyes, a Vasas a három-négy-hármas játékrendszerében, ami védekezéskor öt-négy-egyre váltott, és amit kiválóan játszik. Az első félidőben a Ferencváros remek hozzáállással, akarattal játszott, ilyen jól még nem láttam futballozni tavasszal. Ha lehet valamit kritizálni, az a bal oldali támadójáték volt – bár onnan rúgták az utolsó percben a gólt, összességében a jobb oldal, ott is Varga és Bognár, illetve Gera kifejezetten jó játékának köszönhetően vezettek támadásokat. Moutari meccsek óta rendkívül gyengén játszik, talán egy fölé-mellé lövése volt, hajtani hajtott, de a technikai megoldásai nem sikerültek. A Vasas kicsit passzív volt, az első félidő utolsó tíz-tizenöt percében kezdett csak futballozni, de ott már voltak kimondottan szép támadásai. Összességében a Ferencváros dominált, Bognár pontrúgásai és passzai is életveszélyesek voltak, itt úgy éreztem, az FTC simán meg fogja nyerni ezt a meccset.

– A második félidő kezdete sem mutatott arra, hogy itt a Vasas fordítani fog, de a védelem két nagy hibája megfogta a hazai csapatot. Nalepánál már nem először láttam ezt a keménységet, a kiállításával pedig végképp elvesztette a hazai együttes a lehetőséget az egyenlítésre. A Vasas ekkor már kimondottan szépen játszott, akár még több gólt is lőhetett volna. A Ferencváros négy -egy-három-egyre állt át, míg a vendégek tartották pozíciójukat. A második félidő alapján azt kell, hogy mondjam, megérdemelten nyert a Vasas.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.