A Rangadó.hu szakértője

Ismét a Honvéd a tabella élén

A kispestiek hazai pályán 2-0-ra verték a Paksot.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Ismét a Honvéd a tabella élén

A kispestiek hazai pályán 2-0-ra verték a Paksot.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Ismét a Honvéd a tabella élén

A kispestiek hazai pályán 2-0-ra verték a Paksot.

A kispestiek házi gólkirálya, Eppel Márton előbb a hetedik percben Lanzafame szabadrúgása után hét méterről fejelt, majd a 13. percben 23 méterről lőtt, de előbb a kapus védett, majd a keresztléc fölé ment a labda.

A 18. percben Eppel indította Lanzafamét, aki néhány csel után a hosszú oldalra ívelt, onnan pedig Eppel négy méterről a hálóba fejelt (1-0). A kapott gól után feltámadtak a paksiak, de komoly lehetőségük nem volt, sőt a 39. percben Zsótér Donát egy kifejelt labdát nagyjából húsz méterről, kapásból, nagy erővel a hálóba bombázott (2-0).

Az első félidő végén még Holendernek volt egy veszélyes kísérlete, ami megerősítette, hogy megérdemelten vezetett két góllal a Honvéd. A fővárosiaknak sokkal több helyzetük volt és sokkal többet birtokolták a labdát. A kaput eltaláló lövések aránya 5-0 volt.

A második felvonás elején kiegyenlített volt a játék képe, de a kapuk nem forogtak veszélyben. Később mindkét oldalon adódtak kisebb lehetőségek, ám az eredmény már nem változott.

Marco Rossi mestert élteti a Honvéd-tábor, majd zúg a Szép volt fiúk is. A szurkolók előtt is le a kalappal, végigénekelték, tapsolták a kilencven percet – tudósított a klub honlapja.

Ezzel véget ért a Paks kilenc mérkőzésből álló veretlenségi sorozata ‒ a tolnaiak ezt megelőzően november 26-án a Diósgyőrtől kaptak ki. A kispestiek viszont továbbra is remekül szerepelnek házigazdaként a bajnokságban: legutóbb szeptember 24-én a Videoton verte meg őket a Bozsik-stadionban. Ráadásul a székesfehérváriak szombati döntetlenje miatt ismét a Honvéd áll a tabella élén.

A vártnál sokkal simább mérkőzésen tudott győzni a Honvéd. A 2-0-s félidő után visszább vettünk az iramból, a Paks egyáltalán nem úgy festett, mint aki gólt tudna rúgni, vagy győzni szeretne. A Paks az elmúlt hetekben nagyon jól teljesítményt nyújtott, megverte a Ferencvárost is, emiatt óvatosan tekintettünk a mérkőzés elé, ám az ellenfél nem azt nyújtotta, amire számítottunk. Amennyiben nem 2-0 lett volna a félidő, akkor úgy vélem, tudtunk volna még többet hozzátenni a mérkőzéshez – értékelt a Rangadó.hu állandó szakértője, Szurgent Lajos, a Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.