Élvonal

Kubatov példátlan módon ragaszkodik Dollhoz

Nem bízott mindig ilyen mértékben az aktuális trénerben az FTC elnöke.
 
 

Élvonal

Kubatov példátlan módon ragaszkodik Dollhoz

Nem bízott mindig ilyen mértékben az aktuális trénerben az FTC elnöke.
 
 
 

Élvonal

Kubatov példátlan módon ragaszkodik Dollhoz

Nem bízott mindig ilyen mértékben az aktuális trénerben az FTC elnöke.

A Ferencvárosi TC szokásos sajtócsütörtökjén ezúttal a klub elnöke, Kubatov Gábor és a Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál jelent meg a nyilvánosság előtt. Az utóbbi hónapokban többször kilátástalan játékkal rukkolt elő a magyar szinten jelentős játékerőt képviselő focistákkal teletűzdelt zöld-fehér gárda, emiatt több ferencvárosi érzelmű szurkolóban is felvetődött lehetséges opcióként, hogy Thomas Doll vezetőedző távozását jelentik be a vezetők. Ez azonban elmaradt, sőt Kubatov megerősítette a pozícióján a német szakembert.

- A miénk egy bajtársias közösség. Amikor Thomas Dollnak jól ment a szekér, akkor mindenki ölelgette őt, magasba emelte a kezét, szelfizgetett vele a folyosón, a városban. Most pedig, amikor nem megy olyan jól, akkor mindenki azt várja, hogy küldjük el. Ha úgy adódna, hogy Thomas Dollt, vagy bármelyik edzőnket ilyen helyzetben elengednénk, akkor mit gondolna a következő edző? Ha majd baj lesz, akkor ő lesz az, akit először kivégeznek itt? - nyilatkozta Kubatov Gábor.

Ezt azonban nem gondolta mindig így a Ferencváros első embere, aki 2011 februárjától tölti be a jelenlegi tisztségét. Ez idő alatt Thomas Doll a zöld-fehérek negyedik edzője - igaz ebből csak hármat nevezett ki maga Kubatov Gábor.

Amikor a politikus átvette a Fradi vezetését, Prukner László dolgozott a csapat élén, ő 2011 augusztusában lemondott posztjáról. Őt követte Détári Lajos - akit már Kubatov hozott az Üllői útra -, aki egy szezonon keresztül tevékenykedett szakmai igazgatóként - pro-licences edzői képesítés hiányában -. 2011 augusztusától 2012 augusztusáig harminc találkozón irányította a zöldeket, ezeken a mérlege tizenegy győzelem, kilenc döntetlen és tíz vereség. Leváltását akkor így indokolta Kubatov: „Fájdalmas, de elkerülhetetlen volt.... A Ferencváros nagyra értékeli a vezetőedző Fradiért tett erőfeszítéseit, ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy a csapat gyorsabb szakmai fejlődését új koncepció tudja biztosítani.”

A következő tréner a közönségkedvencé váló Ricardo Moniz volt, aki 2012 augusztusától 2013 decemberéig irányította a Fradit. A holland vezetőedző negyvenöt meccsen ült a kispadon, mérlege húsz győzelem, tizenkét döntetlen és tizenhárom vereség. Kubatov így indokolta menesztését: „A mai nap folyamán az FTC Labdarúgó Zrt. vezetése kezdeményezte Ricardo Moniz szerződésének megszüntetését a csapat sikertelen szereplése miatt. Az elmúlt 8 bajnoki mérkőzésen megszerezhető 24 pontból mindössze 6-ot gyűjtött be az együttes, ami 25 százalékos teljesítménynek felel meg, így a változtatás szükségszerűvé vált.”

Vajon mit gondolhatott Thomas Doll 2013 decemberében, amikor elvállalta az FTC vezetőedzői posztját? Akár azt is hihette volna, hogy ő lesz az első, akit elzavarnak, ha baj van.

Az 51 éves szakemberrel egyébként az elmúlt kilenc bajnoki mérkőzésen a megszerezhető 27 pontból mindössze tizet gyűjtött be az együttes, ami 37 százalékos teljesítmény.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.