Élvonal

A Pakssal sem tudott mit kezdeni a Ferencváros

A sima győzelmet arató tolnai csapat kilenc bajnoki óta veretlen, és egy pontra megközelítette a Fradit a tabellán.
 
 

Élvonal

A Pakssal sem tudott mit kezdeni a Ferencváros

A sima győzelmet arató tolnai csapat kilenc bajnoki óta veretlen, és egy pontra megközelítette a Fradit a tabellán.
 
 
 

Élvonal

A Pakssal sem tudott mit kezdeni a Ferencváros

A sima győzelmet arató tolnai csapat kilenc bajnoki óta veretlen, és egy pontra megközelítette a Fradit a tabellán.

A negyedik helyen álló Ferencváros a fordulót megelőzően hatodik Paks otthonába látogatott a magyar élvonal 26., hétközi fordulójában - ahonnan ebben az idényben még egyetlen vendégcsapat sem távozott győztesen. A címvédő zöld-fehérek ráadásul az előző két bajnokijukon nyeretlenek maradtak (a Honvéddal szembeni vereség után legutóbb a kiesőhelyen tanyázó Diósgyőrrel játszottak döntetlent Geráék), míg a tavasszal új erőre kapó Paks nyolc mérkőzés óta nem talált legyőzőre az NB I-ben - sőt, ez idő alatt még csak nem is vezetettek az ellenfelek Csertői Aurél gárdájával szemben. Az aktuális forma mellett az őszi összecsapások is a hazaiak sikerét vetítették előre: egy gól nélküli döntetlen után Bertusék a Groupama Arénában győzték le a Fradit 2-1-re.

Ennek ellenére az első komolyabb helyzet a címvédő előtt adódott, Hajnal szabadrúgása a 4. percben kis híján beakadt a rosszul kimozduló Molnár kapujába, de később Varga és Dilaver próbálkozásánál is helyén volt a hazaiak hálóőre. A túloldalon egyetlen, jócskán mellészálló Bertus kísérletet jegyezhettünk csak fel, egészen a 30. percig, amikor a labdát hosszú métereken át senki által sem zavartatva vezető Bartha gondolt egyet, és jó 25 méterről bevette a századik élvonalbeli meccsét játszó Dibusz kapuját (1-0). A vezetés megszerzése felpörgette az addig jobbára csak védekező tolnaiakat, előbb Hahn emelését kellett Dibusznak hárítania, majd a szünet előtt Bartha közelről leadott lövését is fogta a Fradi-kapus - azonban a kipattanót Haraszti a kapuba helyezve, megduplázva ezzel a paksi előnyt (2-0).

A DVTK elleni meccshez hasonlóan ismét két helyen változtatott a csapatán Thomas Doll a szünetben, de a várt változást nem hozta meg a váltás, a folytatásban is a Paks játszott veszélyesebben: Bartha újabb lövését nagy bravúrral fogta Dibusz, aki nem sokkal később Haraszti próbálkozását is hárította. A túloldalon Kleinheisler kirúgta a stadionból a labdát, és Böde fejese is méterekkel kerülte el a kaput, Varga bólintása azonban célra tartott - de Molnár résen volt.

A zöld-fehérek erősödő frusztráltságát az egyre gyakoribbá váló szabálytalanságok jelezték, Gera majdnem a kiállítás sorsára is jutott, de miután a középpályás dühből alárúgott Barthának, a Fradi által sokat szidott Kassai kissé jószívűen csak a sárga lapot vette elő a zsebéből. A hajrára fordulva Hahn kis híján bombagólt szerzett, de távoli lövése centikkel elkerülte a kaput - nem úgy Hajdú lövése, aki egy gyönyörű paksi akciót követően (Bartha-Hajdú-Bertus-Hajdú volt a labda útja) a hálóba talált, végleg eldöntve ezzel a találkozót (3-0). Az utolsó percekben Böde révén ugyan még szépített a Fradi, de a fővárosiak ezzel együtt és vereséget szenvedtek - így gyakorlatilag teljesen kiszálltak a bajnoki címért zajló versenyfutásból, míg a Paks immár kilenc bajnoki óta veretlen, és egy pontra felzárkózott a Ferencvároshoz a tabellán.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.