Élvonal

Pontot rabolt a Szuszából az Újpest mumusa

Továbbra is veretlen a Paks tavasszal.
 
 

Élvonal

Pontot rabolt a Szuszából az Újpest mumusa

Továbbra is veretlen a Paks tavasszal.
 
 
 

Élvonal

Pontot rabolt a Szuszából az Újpest mumusa

Továbbra is veretlen a Paks tavasszal.

A hét bajnoki óta veretlen Paks az utóbbi hetekben gyengélkedő Újpesthez - az előző öt meccséből hármon vereséget szenvedő - látogatott az NB I huszonötödik fordulójában. Az sem volt jó előjel a lilák számára, hogy a Szusza Ferenc Stadionban 2010 áprilisa óta nem kapott ki a Paks.

Semmilyen izgalmas eseményről nem maradt le az, aki nem látta az első tizenöt percet, rengeteg pontatlanság és technikai hiba jellemezte a játékot. A tizenhatodik percben aztán végre felkaphatták a fejüket a nézők egy helyzetre, Andrics kiugratásával Balogh lépett ki, az újpestiek középpályásának emelése azonban elakadt Molnárban. Hét perccel később Balázs a labda helyett Szabó lábát találta el, pechjére pedig éppen a tizenhatoson belül. A tizenegyest Bartha laposan középre lőtte, 0-1. Ezután majdnem érkezett a paksiak második gólja - avagy Paks 2 -, de Haraszti a tizenhatoson belülről fölé tekert. Kovács pillanatai következtek a 31. percben: az Újpest kapusa előbb szabálytalankodott Harasztival a tizenhatoson belül, majd az újabb büntetőt pedig - ha már összehozta, jóvá is tette - hárította, Bartha a jobb sarokra célzott, de rosszul. Az Újpest a szünetig igyekezett átvenni a meccs irányítását, de hiába, a játékosok 0-1-es állásnál hallgathatták vezetőedzőik taktikai utasításait az öltözőben.

Három perccel a folytatást követően Hahn került helyzetbe, a paksi támadó végül eléggé kisodródott, így a kapu előtt rúgta el a labdát. Bardi az 54. percben megunta a lacafacázást, és harminc méterről óriási bombát küldött Molnár kapujára, de másfél méterrel célt tévesztett. A 64. percben érkezett a pályára Heris, aki - egy perc sem telt el - egyből megmutatta a társaknak, hogyan kell gólt lőni. A belga játékos Mohl beadását vágta a kapuba középen, 1-1. Ettől vérszemet kapott a lila-fehér gárda, sorra jöttek a hazai helyzetek. Diarra kapufát lőtt, Heris lövésénél hatalmas bravúrt mutatott be Molnár, Windecker gólját pedig les címén érvénytelenítette a játékvezető - meleg pillanatokat élt át a Paks. Látszólag egyik csapat sem elégedett meg az egy ponttal, az Újpest fellazult védelmével szemben többször vezethetett kontrát a tolnai gárda, valamint a hazaiak is igyekeztek begyötörni a győztes gólt, ám ez végül egyik csapatnak sem sikerült, maradt az 1-1. Az Újpest ezúttal sem tudta legyőzni hazai pályán a mumusnak számító paksiakat.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.