A Rangadó.hu szakértője

A Haladás győzelemmel ajándékozta meg a születésnapos Királyt

A szombathelyiek 4-2-re nyertek a Mezőkövesd ellen.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

A Haladás győzelemmel ajándékozta meg a születésnapos Királyt

A szombathelyiek 4-2-re nyertek a Mezőkövesd ellen.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

A Haladás győzelemmel ajándékozta meg a születésnapos Királyt

A szombathelyiek 4-2-re nyertek a Mezőkövesd ellen.

Szombaton kora este a Mezőkövesd együttesét látta vendégül soproni albérletében a Haladás az OTP Bank Liga 24. fordulójában. A találkozó előtt a 41. születésnapját ma ünneplő válogatottsági rekorder Király Gábort köszöntötték. A találkozót a szombathelyiek kezdték jobban a szeles időben, a 6. percben egy kipattanót Williams durrantott kapura jó 20 méterről, ám Tujvel hárította a sarokba tartó lövést. Az első negyedóra végén aztán meg is szerezte a vezetést a fölény játszó Haladás: Mészáros jobboldali szögletét Kovács Lóránt pörgette tovább, az érkező Stef Wils pedig megelőzte őrzőjét és közelről a hálóba fejelt. (1-0)

A bekapott gól után éledezni kezdtek a mezőkövesdiek, akik többször is felértek a hazaiak kapuja elé, azonban igazán nagy helyzetig nem tudtak eljutni. Egészen a 38. percig, amikor is egy mintaszerű akció végén egyenlíteni tudtak a vendégek: a leshatáron induló Kink kapott hosszúnak tűnő labdát, a sárga-kékek játékosa azonban a visszafele szinte csak kocogó szombathelyi védők nagy bánatára pályán tartotta a játékszert, bal oldali beadását a hosszú oldalon remekül érkező Molnár Gábor okosan a hosszú felsőbe bólintotta. (1-1)

Öt perccel később újra vezetést szerezhetett volna a Hali, ám Williams hatalmas ziccerben Tujvelbe lőtte a labdát. Az egyenlítésnek azonban így sem örülhetett sokáig a Mezőkövesd, a fordulás után három perccel ugyanis Szeles rúgta meg Williams-szet a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Iszlai Bence higgadtan értékesítette. (2-1)

A második bekapott gól után a Mezőkövesd kénytelen volt jobban kinyílni, a Haladás ezt pedig kitűnően használta ki, és öt perc alatt két nagyszerű kontratámadással el is döntötte a három pont sorsát: a 61. percben Williams iramodott meg a baloldalon, majd egy visszafele csel után a hosszún érkező Kovács Lóránthoz passzolt, aki tíz méterről igazgatás nélkül a hosszú kapufa segítségével a hálóba gurított (3-1). Öt minutummal később Iszlai parádés labdával indította a rendkívül agilisen futballozó David Williams-szet, az ausztrál támadó a kapuig sprintelt a labdával és Tujvel mellett a hosszúba passzolt. (4-1)

A már korábban eldőlt találkozó utolsó perceiben még valamelyest kozmetikázott az eredményen a Mezőkövesd: a csereként beálló Baracskai Roland remek labdát kapott a bal oldalon, és a születésnapos Király mellett a hosszú sarokba lőtt. (4-2)

Megérdemelten nyert a Hali

- Egy kimondottan jó mérkőzését játszott egymással a két középcsapat, küzdelmes, gól gazdag meccset láthattunk – kezdte értékélését a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya. Az elején sok hibával játszottak a csapatok, de az első félidőben a Haladás dominált, az utolsó tíz percben kezdett csak feljönni a Mezőkövesd, és rögtön egy szép góllal egyenlített is. Érdekes volt, hogy a Haladás mindhárom középpályása bátran ment előre és lépett fel a támadásokhoz. Meglepődtem, hogy Jancsó a bal és jobb oldalt is meghúzta, mivel ő egy védekező játékosnak lett elkönyvelve.

- Az első félidő utolsó tíz perce után a második játékrészre is jól jöttek ki a vendégek, de a véleményes tizenegyes teljesen kizökkentette őket abból a játékból, ami várható lett volna tőlük – folytatta a szakember. - A Mezőkövesdnek ezt követően támadnia kellett, viszont a Haladás kontrái teljesen ültek, nagyon szép támadásokat vezetett és elkezdett jól játszani. Innentől kezdve egyértelműen a szombathelyiek domináltak, és teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Amíg a Haliból lehet dicsérni Wils-szet, Iszlait, Kovács Lórántot, Williams-szet, Jancsót és Ráczot is dicsérni, addig a kövesdiektől maximumot Strestíket és Tóth Bencét lehet kiemelni, a többiek eléggé el voltak tűnve. Szembetűnő volt, hogy a Haladás rendkívül gyors kontráinál nagyon lassúnak tűnt a Mezőkövesd védelme. Kimondottan jó meccsen megérdemelten nyert Mészöly Géza csapata.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.