Válogatott

U17: jövő hét hétfőn sorsolják az Eb-csoportokat

 
 

Válogatott

U17: jövő hét hétfőn sorsolják az Eb-csoportokat

 
 
 

Válogatott

U17: jövő hét hétfőn sorsolják az Eb-csoportokat

A magyar férfi U17-es válogatottunk az elitkör 2-es selejtezőcsoportjának győzteseként, fantasztikus meccsek után kvalifikálta magát a korosztályos Európa-bajnokságra Norvégia, Izrael és Oroszország előtt. A magyar U17-es válogatott utoljára 11 évvel ezelőtt vett részt Európa-bajnokságon.

A Horvátországban megrendezésre kerülő korosztályos kontinenstorna sorsolására 2017. április 3-án kerül sor Zágrábban, helyi idő szerint 18.00-tól, az eseményt Davor Suker, a horvát szövetség elnöke nyitja majd meg - írja az mlsz.hu.

A sorsolásról

A házigazda Horvátország az A csoport 1-es csapataként várhatja a sorsolást. A másik 15 csapatot két csoportra osztják a szervezők, és a sorsolás során négy darab négyfős csoport (A-D) kerül kialakításra.

- Első kalap: ide kerül az elitkör hét legjobb eredménnyel csoportgyőztes csapata (7 csapat)
- Második kalap: ide kerül az elitkörben legrosszabb eredménnyel csoportgyőztes válogatott, és a csoportmásodikok (8 csapat)

A sorsolás a második kalap csapataival indul, a húzás sorrendjében kerülnek be A-tól D-ig a csoportokba, a csoporton belül elfoglalt helyük is sorsolással dől el, majd ez a procedúra megismétlődik az első kalap csapataival is.

A horvátországi kontinenstorna 2017. május 3-19. között kerül megrendezésre, és egyben kvalifikációként szolgál majd a 2017-es U17-es világbajnokságra is, melyen Európa képviseletében az Eb öt legjobb csapata vehet részt 2017 októberében, Indiában.

Mivel az elitkörös kvalifikáció több helyen még nem fejeződött be, az Eb-résztvevő csapatok közül csak 13 biztos, és három hely még kiadó.

A 2017-es U17-es Európa-bajnokság eddigi mezőnye

Anglia
Feröer-szigetek
Hollandia
Horvátország
Írország
Németország
Norvégia
Magyarország
Olaszország
Skócia
Spanyolország
Szerbia
Törökország

A horvátországi tornán a 2000. január 1. után született játékosok vehetnek részt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.