Egy góllal verte román ellenfelét a Honvéd

 
 

Egy góllal verte román ellenfelét a Honvéd

 
 
 

Egy góllal verte román ellenfelét a Honvéd

Kedden kora délután a román Poli Temesvár ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen a Budapest Honvéd együttese. A kispestiek 1-0-ra nyertek a román élvonalban 14. helyen álló csapat ellen.

A sérülésből felépült játékosok közül csak Lanzafame nem lépett pályára, a többiek közül Eppel Márton és Horváth András a kezdőcsapatban, Baráth Botond a kispadon kapott helyet. Lanzafame a Bozsik Stadionban edzett – írja a Bp. Honvéd hivatalos honlapja.

Bár szépen letakarított pálya fogadta a csapatokat, de a délelőtti ónos eső csúszóssá tette a talajt, így a labda sokszor megtréfálta a játékosokat. A mérkőzés első eseménye egy sárga lap volt, amit Croitoru szedett össze. Érthetetlen volt a reklamálása, mert a játékvezető a románoknak adott szabadrúgást. Az első helyzet Dark nevéhez fűződik, éles szögből leadott lövését a kapus szögletre tolta. A félidő végén Horváthnak alkalma volt bebizonyítani, hogy jó formában van, Arteanu 22 méteres lövését öklözte a mezőnybe.

A szünetben Marco Rossi mindössze két helyen cserélt. Nagy Gergő helyett Hidi, Dark helyett Zsótér folytatta a játékot. A második félidő elején Eppel két gólt is szerzett, igaz a játékvezető mindkettőt les miatt érvénytelenítette. A harmadik Eppel megmozdulás után viszont középre mutatott a játékvezető. A kispasti támadó remek labdát kapott Kambertől, amit 16 méterről laposan a kapu közepébe lőtt (1-0). A gól után a vezetőedző négy helyen cserélt, King, Gazdag, Holender és Lovric helyett Villám, Koszta, Bobál és Balázs állt be. A Honvédnak több helyzete is akadt, Hidi 20 méteres lövése például csak centikkel kerülte el a jobb felső sarkot. A mérkőzés hajrájában Horváth András két szép védése ragadtatta tapsra a didergő közönséget.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.