Ajka

Csapattá érlelődött igazi egység

Az ajkai klubnál komoly utánpótlásbázist akarnak kialakítani, bentlakásos sportiskolában gondolkodnak.
 
 

Ajka

Csapattá érlelődött igazi egység

Az ajkai klubnál komoly utánpótlásbázist akarnak kialakítani, bentlakásos sportiskolában gondolkodnak.
 
 
 

Ajka

Csapattá érlelődött igazi egység

Az ajkai klubnál komoly utánpótlásbázist akarnak kialakítani, bentlakásos sportiskolában gondolkodnak.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Jákli Pétert karácsony előtt nevezték ki a másodosztály Nyugati-csoportjában szereplő FC Ajka vezetőedzőjévé, miután a korábbi tréner, Artner Tamás átvette az élvonalbeli Haladás irányítását. Az ajkaiak már tavaly évvégén hangsúlyozták, hogy az egycsoportos NB II bevezetése miatt csak fél évben gondolkodnak, addig az önkormányzattal és a polgármesterrel egyeztetve el kell dönteniük, hogy a további másodosztályú szereplés anyagi feltételeit meg tudják-e teremteni.

Fejlemény a témában, hogy a napokban a Haladás másodedzője, Székely Tibor azt nyilatkozta, hogy megkereste őt az Ajka. Ebből mi arra következtettünk, hogy a városvezetéssel történt egyeztetések pozitív eredményt hoztak, és már tervezhetik a jövőt a klubnál. A Rangadó.hu érdeklődésére Kaibás Dezső klubelnök mindezt megerősítette, illetve hozzátette, Jákli Péter minden bizonnyal az utánpótlás irányítója lesz, az új vezetőedzőt pedig a hónap végig megnevezik.

– Akár harmadik, akár hatodik lesz a csapat a bajnokság végén, mindenképpen kalaplengetés jár az idei szereplésért is!

– Ismerve azokat a belső problémáinkat, amelyek menetközben adódtak, valóban minden dicséretet megérdemel a csapat – vélekedett a Rangadó megkeresésére Kaibás Dezső. – Elsősorban a sérülésekre gondolok, hiszen előfordult, hogy csupán tizenegy játékossal kellett idegenben és idehaza is szerepelni, a hiányzókat pedig ifjúságiakkal pótoltuk. Akadtak mérkőzések, például a Győr, vagy a Dunaújváros elleni, amellyel nem volt elégedett a vezetés, de ilyen minden csapat életében előfordul.

– Ez megszakítás nélkül a negyedik bajnoki idény, amikor ott vannak a legjobb hat között. Hogy csinálják?

– Ez elsősorban azért lehetséges, mert a csapat gerince, a meghatározó játékosok nyolcvanöt százaléka négy év óta együtt van, s eközben olyan csapattá érlelődött, amely igazi egységet alkot. Edzéseket, mérkőzéseket követően leülnek beszélgetni, heti egyszer igénylik a szurkolói együttlétet, ilyenkor egy vacsorával egybekötött összetartással, vagy kerti partival zárul a nap. Az a legfontosabb, hogy egységes csapattá érlelődött a társaság. Korábbi edzőnknek, Artner Tamásnak, illetve az elnökségnek is szerepe volt a játékosok kiválasztásában, amely nem csak szakmai képességek, hanem emberi tulajdonságok alapján is történt. Fontos, hogy csak olyanok érkezzenek hozzánk, akik be tudnak illeszkedni ebbe a miliőbe.

– Az edzőváltást nem sínylette meg az együttes?

– A csapat egységgé alakult, s azért mertünk Jákli Péterben gondolkodni, mert ismerte az együttes tevékenységét, a játékosokat, hiszen Artner Tamás mellett dolgozott. Örülünk, hogy Tamás az élvonalban kapott lehetőséget, hiszen úgy emberileg, mint szakmailag kiérdemelte. Bízunk benne, hogy a nálunk töltött két és fél év hasznos volt számára. Reméljük, stabil NB I-es csapatot csinál Szombathelyen. Nyilvánvalóan hiányzott a személye, de Jákli Péter jó tanítványként továbbvitte, amit ő elkezdett, nem látszott törés a csapat életében. Az együttes tavasszal is hozta, amit elvárunk tőle.

– Hogy alakulhat a következő év, illetve milyen terveik vannak a jövőre?

– Csütörtökön volt egyeztető megbeszélésünk a polgármesterrel, hiszen önkormányzati egyesület vagyunk. Az igény és elvárás szerint a következő idényben is az első hat között szeretnénk végezni, ehhez a szakmai irányítást is megfelelő kezekbe kell rakni. Jákli Péter is megfelelő lenne rá, hogy vigye, menedzselje az együttest, de van más irányú elfoglaltsága is, hiszen ő a sportlétesítmény vezetője is egyben. Terveink szerint ő lesz az utánpótlás vezetője. Komoly bázist szeretnénk kialakítani, bentlakásos sportiskolában gondolkodunk, ehhez az önkormányzat nyitott, megadja a segítséget. Szeretnénk bekerülni az egycsoportos NB II-be, de tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű, mert a Nyugati-csoport nem gyengült, nagyon jó csapatok vannak itt. Mi a szerény körülményeink ellenére megpróbáljuk az idei szezon sikerét megismételni. Az anyagi oldal adott, s ami a szakmát illeti, már tárgyaltunk edzőkkel, és a hónap végéig eldöntjük, ki irányítsa a csapatot a jövőben. Utána a játékosállományt is szeretnénk tovább erősíteni, hogy a jelenleginél is jobb csapattá váljunk, és ne legyen gondunk céljaink elérésével.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.