Szerdai tutitár

Hazai sanszok

Ma Brazíliában és Svédországban néztünk körül...
 
 

Szerdai tutitár

Hazai sanszok

Ma Brazíliában és Svédországban néztünk körül...
 
 
 

Szerdai tutitár

Hazai sanszok

Ma Brazíliában és Svédországban néztünk körül...

Coritiba-Santa Cruz 1!

A kiesés elől menekülő zöld-fehéreknek ma muszáj nyerniük - a vendégek már nem úszhatják meg a másodosztályt. Motivációs tényezők dönthetnek...

A Coritiba négy fordulóval a bajnokság vége előtt még nincsen biztonságban, a 15. pozíciót foglalja el 42 egységgel - a vonal alatti Internacional 38-nál jár. Az Estadio Couto Pereira-ban 8-7-2-es mérleggel rendelkezik, a formája pedig szeszélyes. A bajnokságban október közepén kapott ki utoljára, viszont búcsút intett a Copa Sudamericának. Az augusztus elején meglépett edzőválás összességében bejött, Carpegiani mester azért kivezette a közvetlen veszélyzónából Colin Kazim-Richardsékat. A brigádban egy bekk és egy középpályás hagyott ki edzéseket, de egyikük sem alapember. Eltiltott nincs, marad a 4-3-3-as alapfelállás.

A Santa Cruz tavaly jutott fel a Serie A-ba, de olybá tűnik, a piros-feketék nem tudják meghosszabbítani élvonalbeli tagságukat. 34 fellépésen 27 pontot húztak be Doriva mester fiai - matematikailag még van esélyük, de gyakorlatilag szinte semmi, hiszen mind a négy bajnokijukat meg kellene nyerniük Grafite-éknek, miközben a Vitoriának nem szabadna pontot szereznie - valljuk be, ez szinte lehetetlen küldetés. Idegenben hagyományosan gyengén szerepelt az alakulat, 1-5-11-es mérlegükhöz 18-36-os gólkülönbség társult. Egy hét meccsből álló pocsék sorozatot zártak le Leo Mouráék: előbb ikszeltek az Internacionalnál, majd elverték a sereghajtó Americát. Sajnos, későn ébredt a társaság... Friss sérült és eltiltott nincs a keretben.

A hazaiaknak még kellenek a pontok a bennmaradáshoz, a vendégeknek szemernyi esélyük sincsen. A zöldek ma nagy lépést tehetnek céljuk eléréséhez - és nem is hibáznak. Ahogy júliusban idegenben, most hazai pályán is nyer a Coritiba. Tippünk így: 1-es!

Syrianska-Vasalund 1!

A svéd másodosztályú tagság a tét. A visszavágón ismét a piros-sárgák nyerhetnek! AZ első meccs 0-2-es végeredményt hozott.

Már csak egy lépés választja el a Syrianskát a második ligás helyének megtartásától: meg kell őriznie a gárdának a kétgólos előnyét, amelyet vasárnap szedett össze a Skytteholms IP-ben a Vasalund vendégeként. A svéd másodosztály 13. helyén végzett a gárda, sokáig biztos kiesőnek tűnt, de az augusztus 1-jén kinevezett Kleber Saarenpaa vezetőedző érkezésével stabilizálta helyzetét a gárda. A bajnokság utolsó nyolc fordulója közül mindössze egyet veszítettek el Metéék. Otthonában teljesen átlagos volt a Syrianska, öt siker mellett ötször ikszelt és ötször is kapott ki. Az első mérkőzésen idegenben sikerült kétgólos előnyre szert tenni - azért ez nagy lépés volt céljaik elérése felé. A keretben vannak hiányzók, lapértesülések szerint két belső védekező középpályás is sérüléssel küzdött a héten, szerepeltetésük erősen kérdéses.

A Vasalund a harmadik vonal északi osztályának 2. helyén végzett. A piros-feketék otthon egészen elképesztő mérleget produkáltak: 12 győzelem mellett csak egyszer remiztek - viszont épp a legfontosabb meccsen elvéreztek: az osztályozó első meccsén 0-2-re kaptak ki Pascal Simpson fiai. Buluték szép számmal termelték a gólokat a bajnokságban, az "év meccsén" viszont nem sikerült betalálniuk az ellenfél hálójába. A formájukra nem lehetett különösebb panasz, az utolsó fordulóig üldözték a Brommapojkarnát az 1. helyért, ám végül épp a riválisa otthonában szenvedett vereséget az utolsó játéknapon (3-0). A keretbe visszatér egy középpályás, egy védő és egy támadó ugyanakkor nem bevethető.

A harmadosztályú gárdának extra kockázatot kell vállalnia a mai meccsen, ha le akarja dolgozni hátrányát. Ezt kihasználhatja a Syrianska, amely a visszavágón is elverheti a Vasalundot. Tippünk tehát: 1-es!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.