Felkészülés

Másodszor is kikapott a horvátoktól a futsalválogatott

Dróth Zoltán és Németh Péter sérülés miatt nem lehetett ott a csapatban.
 
 

Felkészülés

Másodszor is kikapott a horvátoktól a futsalválogatott

Dróth Zoltán és Németh Péter sérülés miatt nem lehetett ott a csapatban.
 
 
 

Felkészülés

Másodszor is kikapott a horvátoktól a futsalválogatott

Dróth Zoltán és Németh Péter sérülés miatt nem lehetett ott a csapatban.

A keddi 4-0-s vereséget követően futsalválogatottunk a visszavágás reményében lépett pályára a horvátok ellen szerdán este. A mieink dolgát nehezítette, hogy Dróth Zoltán és Németh Péter sérülés miatt nem lehetett ott a csapatban.

A mérkőzés hasonlóan rosszul kezdődött, mint a keddi, a horvátok már az 1. percben megszerezték a vezetést egy pontos átlövésből. A folytatás szerencsére már sokkal jobban alakult, néhány másodperccel később egyenlítettünk: Szeghy Szabolcs bal oldali beadása után Klacsák Bence pörgetett közelről a hálóba – írja az mlsz.hu.

A folytatásban harcosabban, gyorsabban játszottunk, mint az első mérkőzésen, ennek köszönhetően teljesen kiegyenlített volt a mérkőzés. A horvátok többet kezdeményeztek, de jól védekeztünk, a labdaszerzésekből indított ellenakcióink pedig veszélyesek voltak. A szünetig nem született újabb gólt, 1-1-ről vártuk a folytatást.

A második félidő elején Dávid Richárd kevéssel tévesztett célt, bombája után a kapufáról vágódott le a labda. A szünet után bátrabban alkalmaztuk a letámadást, mint az első játékrészben, többet kényszerült védekezésre a horvát válogatott, pörgős, változatos volt a meccs. A 31. percben Szeghy Szabolcs utolsó emberként labdát veszített, a horvátok pedig kíméletlenül kihasználták az adódó ziccert, és visszavették a vezetést.

A hajrában friss emberek érkeztek a csapatba (debütált a válogatottban Gulyás Márk, a Veszprém játékosa), de a horvátok támadásban maradtak, és a 34. percben egy felső sarkos bombagóllal 1-3-ra alakították az állást. Voltak helyzeteink a hajrában, kapufát is lőttünk, majd támadásban átálltunk az öt a négy elleni játékra, de nem tudtunk közelebb kerülni a vendégekhez, sőt egy kontrából a horvátok megszerezték negyedik góljukat is. Fél perccel a vége előtt Rábl János passzából Komáromi Péter szerzett gólt közelről, így alakult ki a 2-4-es végeredmény.

– Az eredmény is mutatja, hogy jobban játszottunk, mint kedden, de a horvát csapat ismét bizonyította, hogy remek játékerőt képvisel, és néhány nagyszerű játékossal rendelkezik. A védekezésünk javult, de elkövettünk gyerekes hibákat, amiket kihasznált az ellenfél. Támadásban érződött Dróth Zoltán hiánya, de így is voltak jó periódusaink, öt a négy ellen például sikerült gólt szereznünk, igaz, kaptunk is egyet. Szívvel játszott a csapat, a hozzáállásra nem lehetett panasz, de sok téren javulnunk kell még az áprilisi Eb-selejtezőkig – mondta a mérkőzés után Sito Rivera szövetségi kapitány.

A magyar válogatott legközelebb december 5-én és 6-án lép pályára Nyíregyházán, a világranglista-második spanyolok ellen.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.