Élvonal

Nyolcgólos mérkőzésen mentett pontot a DVTK

Az Újpest és a Diósgyőr is fordítani tudott, végül 4-4-es eredménnyel zártak a felek.
 
 

Élvonal

Nyolcgólos mérkőzésen mentett pontot a DVTK

Az Újpest és a Diósgyőr is fordítani tudott, végül 4-4-es eredménnyel zártak a felek.
 
 
 

Élvonal

Nyolcgólos mérkőzésen mentett pontot a DVTK

Az Újpest és a Diósgyőr is fordítani tudott, végül 4-4-es eredménnyel zártak a felek.

Hosszú nyeretlenségi sorozatot szakított meg a Diósgyőr múlt héten a Videoton ellen, és Horváth Ferenc sereghajtó gárdájának mindenképpen újabb pontokra volt szüksége a felzárkózásra. Az újpestiek pedig három egymást követő döntetlen után igyekeztek otthon tartani a három pontot.

Az első lövést Diarra jegyezte, ám a vendégek szerezték az első gólt: a 3. percben Nono indította a jobb oldalon megiramodó Diego Velat, aki a 16-oson belülről, de éles szögből kilőtte a hosszú alsó sarkot (0-1) – tudósított a DVTK honlapja.

A gól után lendületben maradtak a vendégek, de többek között Banai bravúrjának is köszönhetően, nem tudták növelni előnyüket. A 21. percben aztán egyenlített az Újpest: Diarra szabadrúgását követően Lázok állt egyedül szemben a kapussal, 10 méterről nem hibázott (1-1).

Még az első félidőben fordított a fővárosi gárda, de kellett hozzá Lipták hibája is. A 37. percben Balázs jobboldali beadását nem tudta kivágni a védő, Cseke tizenöt méteres lövésébe pedig csak beleért Rados (2-1). Lila-fehér vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

A második játékrész is gyors DVTK góllal kezdődött, miután Heris odarúgott Bognárnak a tizenhatoson belül, a sértett maga állt a labda mögé, és nem is hibázott az 51. percben, 2-2.

A bekapott gólt megzavarhatta a hazai védőket, mert nem sokkal később, egyetlen akció alatt háromszor is sikerült eladniuk a labdát saját kapujuk előtt. A 74. percben újra megszerezte a vezetést a Diósgyőr, Heris felszabadításából Lipták lőtte ki a jobb felsőt 14 méterről, ezzel 3-2-re módosult az eredmény.

A hajrára alaposan felpörgött a mérkőzés, a 84. percben Bardhi kapott jó labdát a védők között, nem is hibázott (3-3). Három perccel később újabb fővárosi gól született, Balogh passzából Cseke szerezte meg csapata negyedik, önmaga második gólját (4-3). A gólparádé azonban nem állt le! A 92. percben, a csereként beállt Jagodinskis állította be a végeredményt, egy szabadrúgás után, tizenegy méterről egyenlített (4-4).


A találkozót Földvári Tibor, a DVTK korábbi játékosa, jelenlegi utánpótlásedzője értékelte. Hamarosan…

– Nagyon sajnálom, hogy a nézők nem láthatták ezt a mérkőzést a televízió képernyőjén keresztül, mert remek kilencven percet vívott egymással a két együttes. Mindkét fél támadó szellemben lépett pályára, gólra törően játszott, nem álltak be bekkelni. Kicsit hazabeszélek, de nagyon sajnálom, hogy két pontot a fővárosban hagytunk, de ha reálisan nézem, azt mondhatom: örülhetünk, hogy legalább egyet elhoztunk idegenből. Rendkívül fordulatos mérkőzést játszottak a csapatok, így a diósgyőri játékosok sem lehetnek elégedetlenek az egy ponttal. Úgy látom, a DVTK taktikusan és fegyelmezetten játszott, egyéni hibák sajnos most is voltak, amit az újpestiek jól használtak ki. A következő fordulóban újabb nehéz mérkőzés vár a Diósgyőrre, hiszen a Ferencváros látogat hozzánk, de a ma mutatott játékra és hozzáállásra lehet építeni.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.