Élvonal

Hátrányból felállva nyert néggyel a Videoton

Két paksi is a kiállítás sorsára jutott, katasztrofálisan alakult a negyedik percben vezetést szerző vendégek délutánja.
 
 

Élvonal

Hátrányból felállva nyert néggyel a Videoton

Két paksi is a kiállítás sorsára jutott, katasztrofálisan alakult a negyedik percben vezetést szerző vendégek délutánja.
 
 
 

Élvonal

Hátrányból felállva nyert néggyel a Videoton

Két paksi is a kiállítás sorsára jutott, katasztrofálisan alakult a negyedik percben vezetést szerző vendégek délutánja.

Az előző fordulóban a DVTK-tól nagy meglepetésre vereséget szenvedő harmadik Videoton a kieső helyen álló, de az elmúlt négy fordulóban veretlen Paksot fogadta a magyar élvonal 13. fordulójának nyitómérkőzésén. Az örökmérleg a fehérváriak óriási fölényét mutatja (14 Vidi-siker mellett 4-4 döntetlen és Paks-győzelem született), de a két együttes idénybeli első mérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget a második körben.

Aktívabban kezdte a találkozót a Videoton, a 4. percben azonban egy szöglet után mégis a vendégek szereztek vezetést: Vernes passzából Hahn vette be Kovácsik kapuját (0-1). Sokáig nem örülhetett azonban a Paks, Lazovics fejese ugyan még fölé szállt, a 10. percben viszont Géresi jó 30 méterről egalizált - a gólban Székely is alaposan benne volt (1-1).

Támadásban maradt a Videoton, egy elmért Lazovics-próbálkozás után Géresi kapott óriási labdát a tizenhatoson belül, de életerős lövése a kapufáról visszapattant a mezőnybe - a kipattanót megkaparintó Pátkait viszont felrúgta Bertus, így büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit Scsepovics magabiztosan vágott a kapuba (2-1). A paksiak nem adták fel, próbálkoztak becsülettel, de Kulcsár lövése célt tévesztett, Vernes fejesét pedig óriási bravúrral védte Kovácsik. A hazai csapat aztán a 38. percben összetörte a paksi reményeket, Szolnoki tanítani való indítását Scsepovics juttatta a kapuba (3-1). A félidő végén még reménytelenebbé vált a vendégek helyzete, miután Nego utolsó emberként való felrúgásáért (?) Szabót kiállította a játékvezető.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: Hadzic egy kiugratás után Székely feje felett a hálóba bombázott, háromra növelve ezzel csapata előnyét a 48. percben(4-1). A kellemetlen helyzet akkor vált katasztrofálissá a Csertői-legénység számára, amikor Kecskés öt minutummal később műesésért megkapta második sárga lapját is, és elhagyta a játékteret. A kettős emberhátrányban játszó Pakson innentől kezdve úgy ment át a Videoton, ahogy akart: Scsepovics passza után Lazovics is meglőtte a maga gólját (5-1), majd újra a szerb került ajtó-ablak ziccerbe, de elszórakozta a lehetőséget.

A csereként beállt Feczesin csapata második lesről szerzett találatát is megszerezte a hajrában, majd a szintén friss ember Bódi pörgetett Székely kezébe. A hajrában ismét ő veszélyeztetett, de szabadrúgása mellé szállt, az egykapuzó Videoton pedig már nem erőltette a góllövést, így 5-1-es eredménnyel zárult a találkozó: a Videoton ezzel ideiglenesen fellépett a második helyre, a Paks pedig könnyen a tabella utolsó helyén találhatja magát a forduló után.

A találkozót a Rangadó.hu állandó szakértője, Éger László, a Paks, a Dunaferr és a Debrecen korábbi válogatott védője értékelte:

– Sokat nem érdemes erről a mérkőzésről beszélni, megérdemelt Videoton-siker született. A korai paksi gól bizakodásra adott okot, de ennyivel jobb csapat jelenleg a fehérvári - a vezetés nem sokat számít, amikor utána fél órán belül hármat rámolnak be a hazaiak. A kiállítások? A játékvezető így döntött, nem ezeken múlt a mérkőzés. Most össze kell szednie magát a paksiaknak, bármennyire is fájó volt ez a vereség: jobb egyszer 5-1-re kikapni, mint többször 1-0-ra, a jövő héten pedig nagyon fontos meccs vár a csapatra az Újpest ellen.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.