Magyarország–Svédország

Vanczákot is meghívták Királyék búcsúmeccsére, de Storck nem küldi pályára

 
 

Magyarország–Svédország

Vanczákot is meghívták Királyék búcsúmeccsére, de Storck nem küldi pályára

 
 
 

Magyarország–Svédország

Vanczákot is meghívták Királyék búcsúmeccsére, de Storck nem küldi pályára

Hiába készül ünnepre a svédek elleni barátságos mérkőzésen a válogatott, akad, akiben maradhat egy tüske... A nemzeti szerelést 79-szer magára húzó védő, Vanczák Vilmos (33) nem lesz ott az együttesben – írja a Blikk a válogatottból már egy ideje mellőzött játékosról.

A futballszövetség (MLSZ) november 15-én hazai pályán, a Svédországgal vívott csatán köszön el a közelmúltban a válogatottól visszavonuló emblematikus focistáktól: a nyári Európa-bajnokságon a legidősebb játékos rekordját megdöntő (14 696 napos), illetve a csapatban legtöbbször, 107-szer pályára lépő Király Gábortól, s a rangsorban 94 meccsel negyedik Juhász Rolandtól.

A honi szurkolók a közösségi oldalakon felvetették, a válogatottban utoljára 2015. szeptember 7-én Belfastban, az északírek elleni meccsen (1-1) pályára lépő Vanczák Vilmos szintén megérdemelné a tisztes búcsút.

– Megkeresett az MLSZ, s el is fogadtam a meghívást. A találkozó előtt elbúcsúztatnak, de pályára nem lépek. Bernd Storck szövetségi kapitány csak két cserét szeretne elhasználni a visszavonulókra, Király és Juhász lesz a csapatban a pályán – árulta el a Blikknek az NB II-es Puskás Akadémiába a nyáron Svájcból hazaigazoló védő, aki egyébként a hét végén győztes gólt fejelt a Siófok ellen.

Persze megvan a mellőzés oka: a svédek elleni elsősorban felkészülési meccs, melynek keretében elbúcsúztatják az Eb-csapat két visszavonulóját. A találkozó tehát nem csak az ünneplésről szól – hiszen Vanczákon kívül Hajnal Tamásnak is megköszönhetnék a címeres szereplését –, hanem arról, hogy Bernd Storck tudjon kísérletezni is, fiatalokat kipróbálni erős együttes ellen. Mivel Király és Juhász jól ismeri a csapat játékrendszert, így ők a pályán is elbúcsúzhatnak.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.