A Rangadó.hu szakértője

Döntetlent hozott az Újpest–Fradi

Az Újpest és a Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott az OTP Bank Liga 28. fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Döntetlent hozott az Újpest–Fradi

Az Újpest és a Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott az OTP Bank Liga 28. fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Döntetlent hozott az Újpest–Fradi

Az Újpest és a Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott az OTP Bank Liga 28. fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Teltház előtt rendezték a rangadót, csak a biztonsági okok miatt lezárt szektorok maradtak üresek. Eleinte mindkét csapat számára a biztonság volt az elsődleges szempont, az újpestiek eközben többet kezdeményeztek, a ferencvárosi próbálkozások viszont veszélyesebbek voltak. A 21. percben Grúz Tamás egy szöglet után vezetéshez juttatta a vendégcsapatot, amely a folytatásban növelhette volna előnyét, de két nagy helyzetet is kihagyott. A dobálózó FTC-szurkolók miatt egy percig állt a játék, de Kassai Viktor játékvezetőnek a játéktéren, és azon kívül is sikerült rendet tartania, bár a hazaiak Remili buktatásakor egy jogosnak tűnő tizenegyes elmaradását számon kérték rajta.

A második félidő elején is egyperces kényszerszünetet kellett tartani, mert az újpesti drukkerek fáklyákat gyújtottak a lelátón, ráadásul az egyikkel célba vették Jova Leventét. Bár a Ferencváros kapusát végül nem találták el, a lángoló pirotechnikai eszköz a tizenhatoson belül landolt. A nagyszerű lelátói hangulat nem ragadt át a játékosokra, a támadókedv alaposan visszaesett az első félidőhöz képest. Szinte kizárólag mezőnyjáték zajlott a pályán, húsz perc elteltével aztán az Újpest elszalasztott egy nagy egyenlítési lehetőséget. A folytatásban is a házigazdák erőltették a támadásokat, de úgy tűnt, nem járnak sikerrel a gólszerzést illetően. Grúz Tamás szabálytalansága azonban kiállítást és tizenegyest ért, Dusan Vasiljevic pedig értékesítette a büntetőt, ezzel egyenlített az Újpest. A hazaiak a hajrában nagy erőket mozgósítottak a győzelem megszerzéséért, több nagy helyzetet is kidolgoztak, de kapusa, Jova Levente bravúrjaival tartani tudta a döntetlent az FTC.

Ez volt a két együtt 210. bajnoki összecsapása, a vendég ferencvárosiak 2000-ben nyertek utoljára a Megyeri úton.

A Rangadó.hu szakértője ezúttal Kabát Péter volt, aki szárkapocscsont-törése miatt nem léphetett pályára, de a lelátón természetesen ott volt.

– A sérülésem javulgat, jövő héten kell visszamennem röntgenre, akkor mondják meg, hogy mi a teendő, szerintem a felkészülés kezdetére leszek tökéletes állapotban – mondta az Újpest 34 éves támadója. – Most kondizok, rehabilitációra és kezelésekre járok, tehát végzem azokat a dolgokat, amiket az orvos előírt. Egész héten ideges voltam, amiért nem játszhatok a derbin. Sajnálom, de ez benne van a fociban, nem tudok mit csinálni, most csak az érdekel, hogy felépüljek. Nem volt valami jó meccs, de küzdelmes volt, az biztos! Nagyon nagy harc folyt a pályán. Ha előbb rúgtuk volna a gólunkat, akkor szerintem megnyertük volna a mérkőzést. Későn jött az egyenlítőgól.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.