Karrier

Torghelle szeretne iható bort készíteni

Oroszlán, sas és cápa is szerepelne az MTK csatárának címerén.
 
 

Karrier

Torghelle szeretne iható bort készíteni

Oroszlán, sas és cápa is szerepelne az MTK csatárának címerén.
 
 
 

Karrier

Torghelle szeretne iható bort készíteni

Oroszlán, sas és cápa is szerepelne az MTK csatárának címerén.

Hosszú interjút közölt Torghelle Sándorral a Blikk, amelyben az MTK csatárának családjáról és kedvenc szabadidős tevékenységeiről is bőven esett szól.

– Borászatot nem nyit?

– Tavaly már volt próbálkozásom, de a terv egyelőre az, hogy iható bort készítsek – mondta Torghelle.

– Nem tette túl magasra a lécet. – Nem. Ám legutóbb ezt sem tudtam megugrani.

– Hol siklott félre a próbálkozás?

– Bár tudnám! Valahol elfáradt a dolog. Nem jött össze. Pedig mustként még isteni volt, imádta a kislányom. Aztán lett belőle, ami...

– Tesz újabb próbát?

– Persze. Most lesz az ideje! A szőlő megvan, s ezúttal próbálok több segítséget kérni. Legutóbb azt gondoltam, egyszerű művelet a borkészítés. Badalik Szabolcs korábbi strandfoci-válogatott barátom apukájához megyek majd el, együtt csináljuk ezúttal..

– Jó borásznak viszont címer is dukál. Mit ábrázolna?

– Meg kellene mutatni, hogy a pályán agresszív vagyok, amolyan kemény legény. A címerben is próbálnám ezt sugallni, ha ránéz valaki, kemény látvány köszönjön vissza. Talán oroszlán vagy sas lenne rajta. Vagy egy sas, amely oroszlánt cipel, aminek a szájában cápa van. Azt hiszem, így lenne kerek.

– Nem kellene szőlőcsősz is? A Fradi válogatott csatárát, Böde Dánielt lehetett már látni „egyenruhában”.

– Megnézném, hogy mit tud. Biztos, hogy megvédeném a szőlőt, ha jó bort akarok.

Persze, azért komolyabb dolgokról is kérdezték a tapasztalt játékos.

„Még hároméves szerződésem van, addig szeretnék a pályán lenni. Utána is a labdarúgásban maradnék, és úgy érzem, az MTK ebben partner. Ha a közös tervek jól alakulnak, akkor maradok. A pozíció kérdéses, most úgy tűnik, nem edzőként, de a csapat környékén tudnám elképzelni magam. Ezt is fel kell építeni, mint egy focistakarriert. A foci utáni életemre odafigyelek, készülök rá, de egy kicsit félek is tőle. Nyolc-kilenc éves korom óta a futball tölti ki az életemet. Amikor ennek vége lesz, hirtelen beleesek egy másik területbe. Sok mindenkivel beszéltem, aki már abbahagyta, ők is azt mondták, nem egyszerű a labdarúgás utáni második élet. Egyszer csak megszűnik a rendszeresség” – vélekedett Torghelle.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.