Élvonal

NB I: a bevételi rangsort is a Vasas vezeti

Kiderült, mennyit kaszálnak a csapatok a központi pénzekből.
 
 

Élvonal

NB I: a bevételi rangsort is a Vasas vezeti

Kiderült, mennyit kaszálnak a csapatok a központi pénzekből.
 
 
 

Élvonal

NB I: a bevételi rangsort is a Vasas vezeti

Kiderült, mennyit kaszálnak a csapatok a központi pénzekből.

Nem csak az NB I-ben, hanem a prémiumgyűjtésben is éllovas a Vasas. Az angyalföldi klub amellett, hogy eredményesen futballozik, a lehető legtöbbször betartja a magyar szövetség ajánlásait, így az eddigi 11 forduló alatt 139 millió forintot gyűjtött – írja a Blikk.

Az idei szezontól az MLSZ emelt a megszerezhető díjazáson. A pontokért továbbra is kétmillió forint jár, míg a meccseken pályára lépő külföldi focisták szabályozásának betartásáért – nemzetközi kupában indulók esetén öt, míg a többi együttesnél három játszhat – ugyanúgy hárommillió kapható, mint az előző idényben.

Ám a fiatalok szerepeltetése a legkifizetődőbb. Ha egy 1996. január 1. után született futballista 90 percet tölt a gyepen, az kétmilliót, míg ha mellette még egy ilyen korú ennyi lehetőséget kap, az további hárommilliót jelent, viszont ha a két fiatal egyike legalább 1997-es születésű, az további egymilliós pluszt jelent.

Ebben a tekintetben a Vasas FC áll a legjobban, Szivacski Donát (19) és Vida Máté (20) gyakran szóhoz jut, de már Kleisz Márk (18) és Murka Benedek (19) is pályára lépett idén.

A napilap megkeresésére Strbik László, az angyalföldiek sajtófőnöke emlékeztetett, hogy már akkor is fontosnak tartották a fiatalok szerepeltetését, amikor az MLSZ nem jutalmazta. Az NB II-ben is rájuk építették a csapatot, így fontos tapasztalatot szerezhettek a nagyok között. „Büszkék is vagyunk rá, hogy a felnőtt- és az utánpótlás-válogatottaknak kilenc játékost ad klubunk” – tette hozzá.

Az FTC megérezte Nagy Ádám (21) eligazolását, csupán 74 millió forintot kap a szövetségtől, és 1996-os futballista csupán egyszer játszott végig mérkőzést az első 11 forduló alatt.

Bónuszok

Vasas: 139 millió forint
Bp. Honvéd: 122 millió
Haladás: 121 millió
MTK: 107 millió
Újpest: 93 millió
Gyirmót: 79 millió
Paks: 79 millió
Diósgyőr: 74 millió
Ferencváros:74 millió
Videoton: 73 millió
Debrecen: 61 millió
Mezőkövesd: 32 millió

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.