Íme a Premier League tíz legbénább gólja - VIDEÓ

Ekkora szerencse nincs is: vagy mégis?
 
 

Íme a Premier League tíz legbénább gólja - VIDEÓ

Ekkora szerencse nincs is: vagy mégis?
 
 
 

Íme a Premier League tíz legbénább gólja - VIDEÓ

Ekkora szerencse nincs is: vagy mégis?

Az angol első osztályú bajnokságot 1992-ben nevezték el Premier League-nek. A sorozat 24 éves fennállása alatt több ezer gól született, ezek közül most a 10 legszerencsésebb találatot mutatjuk be.

10. Simeon Jackson (NORWICH CITY - Derby 3-2, 2011)

Simeon Jackson a Premier League történetének egyik legszerencsésebb találatát szerezte a Wolves ellen. Erről a gólról nem találni videót az interneten, helyette álljon itt egy másik, amelyet még a másodosztályban szerzett. Csapata ezzel feljutott a PL-be, a tudatos mozdulatot azonban ne keressük a győztes gólnál.

Jackson találata

9. Laurent Koscielny (Burnley - ARSENAL 0-1, 2016)

Ehhez a találathoz alig másfél hetet kell visszamennünk az időben. Az Arsenal sokáig nem bírt ellenfelével, majd a hosszabbítás utolsó pillanataiban kiharcolta a győzelmet. Alex-Oxlaid Chamberlain két méterről fejbe lőtte csapattársát, Laurant Koscienyt, akinek végül a kezéről pattant a labda a hálóba. A francia hátvédnek nem sok köze volt a találathoz.

Koscielny találata

8. Luka Modric (TOTTENHAM - Wigan 3-1, 2009)

A Real Madrid középpályása, Luca Modric 2009-ben még a Tottenham gárdájában rúgta a bőrt. A Wigan elleni mérkőzésen csapattársa távoli bombája a kapufáról kifelé pattant, ám földön fekvő horvát játékos fejéről a hálóba jutott a labda.

Modric gólja

7. Darren Bent (SUNDERLAND - Liverpool 1-0, 2009)

Elképesztő góllal kapott ki a Liverpool a Sunderland otthonában. Darren Bent lövése után az öt és feles vonalára került piros strandlabdán irányt változtatva került a labda Reina kapujába. Mi ez, ha nem mázli?

Bent és a strandlabda esete

6. Thierry Henry (ARSENAL - Fulham 4-1, 2002)

Az Arsenal egykori legendája, Thierry Henry pályafutása során az Aranylabdán kívül minden fontos elismerést bezsebelt. Gólerős játéka sok örömet okozott az ágyúsok szurkolóinak. A pazar találatok mellé azonban társult szerencsés is. A Fulham elleni mérkőzésen Pires átadása után Lauren fejelt kapufát, a kipattanó labdába pedig Henry beleszaladt, s így jutott a hálóba.

Henry és a kapufa

5. Peter Crouch (LIVERPOOL - Wigan 3-0, 2005)

Peter Crouch megosztó figura volt a Liverpool történelmében. Időnként fontos gólokat szerzett, ám nem tudott húzóemberré válni. A Wigan elleni 2005-ös mérkőzésen 20 méterről célozta meg a kaput, labdája egy védőn úgy változtatott irányt, hogy az véthetetlenül hullott a vendégek hálójába.

Crouch megpattanó lövése

4. Darius Vassell (Sunderland - MANCHESTER CITY 1-2, 2008)

Darius Vassell még a Manchester City felemelkedése előtt volt a csapat tagja. A 22-szeres angol válogatott támadó győztes gólt szerezett a Sunderland ellen, azonban lövésében aligha volt tudatosság. Vagy ha volt is, bizonyára nem így tervezte.

Vassel gólja

3. Tomas Brolin (Sheffield Wednesday - LEEDS 6-2, 1995)

A listán szereplő találatok közül Tomas Broliné a legrégebbi. A Leeds méretes zakóba szaladt a Sheffield Wednesday otthonában, azonban a svéd támadó lelkesedésére nem lehetett panasz. Erőtlen fejesével magát hozta helyzetbe, a kifutó kapusról visszapattant rá a labda, majd a gólvonal előteréből felszabadítani akaró hazai játékos fejbe találta, onnan pedig a hálóba pattant a labda.

Brolin nem ismert elveszett labdát

2. Javier Hernandez (MANCHESTER UNITED - Chelsea 3-0, 2010)

„Chicharito” örök ígéret maradt a Manchester Unitednél, 103 bajnokin 37 gólig jutott. A Chelsea elleni 3-0-s győzelemből aktívan kivette a részét, bár aligha így akarta a hálóba juttatni a labdát. Valencia átadása után fejbe rúgta magát, ám így is gól született.

Hernandez fejbe rúgta magát

1. Dirk Kuyt (LIVERPOOL - Manchester United 3-1, 2011)

A holland támadó elvitte a show-t a Luis Suarez elől. Az uruguayi társa bohócot csinált a vörös ördögök védelméből, majd Edwin Van der Saar mellett is elgurított. Kuyt azonban a kapuba csorgó labdába még beletette a lábát a gólvonalon, így övé lett a találat.

Kuyt kissé önző volt
 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.