Utánpótlás

Több mint egy tucat játékos intett búcsút az U21-es válogatottnak

Mervó Bencéék érzelemdús sorokkal köszöntek el az utánpótlás-válogatottságtól.
 
 

Utánpótlás

Több mint egy tucat játékos intett búcsút az U21-es válogatottnak

Mervó Bencéék érzelemdús sorokkal köszöntek el az utánpótlás-válogatottságtól.
 
 
 

Utánpótlás

Több mint egy tucat játékos intett búcsút az U21-es válogatottnak

Mervó Bencéék érzelemdús sorokkal köszöntek el az utánpótlás-válogatottságtól.

A magyar U21-es válogatott Görögország ellen, Athénban zárta az Európa-bajnoki selejtezősorozatát. A találkozó 3-1-es hazai sikerrel végződött, ezzel az is eldőlt, hogy Michael Boris legénysége az ötödik helyen zárt csoportjában.

A Görögország, illetve a néhány nappal korábbi portugálok elleni mérkőzés több játékos számára is az utolsó volt az U21-es válogatottban, mert az 1994-95-ös korosztály jövőre már nem vehet részt a versenysorozatban.

Összeállításunkban megnéztük, hogy az utolsó két Eb-selejtezőn számításba vett fiatalok közül kik azok, akik legjobb esetben az A-válogatottban ölthetik magukra legközelebb a címeres mezt.

A kapusok közül Nagy Gergely és Banai Dávid felett járt el az idő, mindkét játékos 1994-es születésű – a Vasas játékosa a portugálok, míg az Újpest hálóőre a görögök elleni találkozót védte végig búcsúzóul.

A védelemből biztosan kiválik a Forgács Dávid (1995), Osváth Attila (1995), Szilvási Péter (1994), Hangya Szilveszter (1994) négyes. A középpályán Cseke Benjámin (1994), Kalmár Zsolt (1995), Madarász Márk (1994) és Berecz Zsombor (1995) „öregedett ki”, míg a támadószekcióból Géresi Krisztián (1994), Holender Filip (1994), Mervó Bence (1995), Prosser Dániel (1994) és Nagy Dominik (1995) vált ki biztosan.

Kalmár egyedüliként szerepelt már a felnőtt csapatban

Közülük Bernd Storck legutóbbi bő keretében, amely a Svájc elleni hazai vb-selejtezőre készült, helyet kapott már Hangya Szilveszter, Nagy Dominik és Nagy Gergely, akik később a szűkítés után kerültek az U21-es csapathoz.

A fentebb kiemelt tizenöt játékos közül a Bundesliga újoncnál mellőzött Kalmár Zsolt egyedüliként korábban már hét alkalommal szerepelt az A-válogatottban. Az RB Leipzig középpályása a nyári Eb-ről lemaradt, valamint az őszi vb-selejtezőkön sem számított rá a felnőtt együttesben Storck mester. Korosztályos társai a felnőtt címeres mezt még nem húzhatták magukra térmérkőzésen. Nagy kérdés, közülük ki lehet az első a sorban, akivel éles mérkőzésen is számol a német kapitány.


Kik pótolhatják a „kiöregedő" játékosokat az U21-es csapatban?

Kapusposzton az 1996-os születésű Horváth Dániel (ETO FC Győr) egyedül maradt, ráadásul a győrieknél az őszi szezon első felében ő sem vált alapemberré. Az NB I-ben jelen pillanatban nincs olyan 1996 után született hálóőr, aki rendszeresen lehetőséget kap a nagyoknál.

Az NB II-es tabellát a Kisvárda vezeti, az elmúlt tizenegy fordulóban pedig minden mérkőzésen lehetőséget kapott Ivancsics Alex, aki 1996 januárjában született. A Transfermarkt adatai szerint korábban egy alkalommal számoltak vele az U19-es válogatottban. A fiatal hálóőr ezidáig a második legkevesebb gólt kapta a másodosztályban, tizenkét mérkőzés alatt csupán nyolcszor kapitulált.

Ami az NB I-es mezőnyjátékosat illeti: a Haladás védelmében biztos pontnak számít a Liverpoolból hazatérő Polgár Kristóf, de az új szezonban alapemberré nőtte ki magát Rácz Barnabás is, míg a Honvédnál alig hiányzott néhány percet Gazdag Dániel és Koszta Márk – ők mindenképpen a jövő emberei lehetnek.

Az MTK színeiben Koromán Kevin és Vogyicska Bálint tett szert komolyabb felnőtt rutinra, Újpesten pedig Pávkovics Bencének (is) bizalmat szavaztak a fiatalok közül. A Gyirmót színeiben a sérülés után visszatérő Sallói Dániel mutat egyre jobb formát, a Kansas kölcsönjátékosa a Haladás és a Diósgyőr elleni is győztes gólt jegyzett.

Mellettük természetesen az U19-es magyar csapatban szintén túlkorossá váló tehetségek szintet léphetnek és alapemberei lehetnek az újjáalakuló U21-es nemzeti együttesnek.

Korábbi cikkünkben megnézhetik, milyen arányban kapnak lehetőséget a húsz év alatt fiatalok az NB I-ben.

Közösségi oldalaikon így köszöntek el a játékosok az utánpótlás válogatottságtól:

Nagy Dominik: - Lezárult egy korszak, méltó befejezéssel az utánpótlás válogatottságnak a portugálok elleni 3-3-as döntetlennel. Felejthetetlen pillanatok voltak. Sok mérkőzéssel, rengeteg élménnyel és ennél is több nevetéssel. Az évek során új barátokat szereztem és élményekkel gazdagodtam. Nehéz szavakba önteni ezeknek az éveknek a tartalmát, ezért hálás vagyok a sorsnak, hogy ez nekem megadatott és boldog, hogy ezeket átélhettem.

Mervó Bence: - Lezárult az utánpótlás-válogatott korszakom. Nagyon örülök, hogy amikor egészséges voltam, mindig bizalmat kaptam a kapitányoktól. Nagyon sok jó pillanatunk volt közösen és voltak kemény mély pontjaink is, de mindig csapatként lendültünk túl a nehézségeken. Volt egy felejthető Eb és volt egy felejthetetlen vb. Sok barátság alakult ki a csapaton belül. Köszönöm, hogy részese voltam ennek a kiváló együttesnek! Remélem, mindenki eléri céljait és minél több játékos fel fog kerülni az „A” válogatottba!


Banai Dávid: - Egy korszak lezárult. Örülök, hogy megismertelek titeket!

Géresi Krisztián: - Csak kétszer két hétre, de örülök, hogy ilyen közösségbe csöppentem. Rövid idő alatt rengeteg élményt szereztem, és új barátságokra tettem szert. Sok sikert kívánok mindenkinek!

Hangya Szilveszter: - Az utolsó utánpótlás-válogatottság! Felejthetetlen évek…

Az utolso utanpotlas valogatottsag! Felejthetetlen evek...

Szilveszter Hangya 7 (@sziszka4) által közzétett fénykép,

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.