Bajnokok Ligája

Szurkolói miatt büntetheti az UEFA Nikolics klubját

 
 

Bajnokok Ligája

Szurkolói miatt büntetheti az UEFA Nikolics klubját

 
 
 

Bajnokok Ligája

Szurkolói miatt büntetheti az UEFA Nikolics klubját

Mint arról korábban beszámoltunk, a Legia Warszawa nyitásként hazai pályán hatgólos vereséget szenvedett a Borussia Dortmundtól. A lengyelek 20 év után szerepelhetnek újra nemzetközi porodon, a Legia szurkolói pedig parádés koreográfiával, illetve pirotechnikával fogadták a játékosokat.

Könnyen lehet, az UEFA megbünteti Nikolics Nemanja klubját, mivel feltételezések szerint a hazai szurkolók egy része borsspray-vel próbált bejutni a vendég szektorba, de állítólag antiszemita rigmusok is elhangoztak.

A lengyel klub hivatalos honlapja közleményt adott ki, melyben azt írják.

– Azok a beszámolók nem igazak, mely szerint a Legia drukkerei „Jude Jude BVB (zsidó, zsidó BVB)” rigmusokat kiabáltak. A lelátón az hangzott el, hogy „Nutte Nutte BVB (k*rva k*rva BVB)”. Ez utóbbit több esetben lehet hallani Bundesliga mérkőzéseken is. Ez sértő ugyan a német klubra nézve, de nem antiszemita vagy rasszista. Teljes szívünkből kérünk bocsánatot a Dortmund német és lengyel szurkolóitól, akiket megbántottak.

– Minden olyan személy, aki erőszakos cselekményért vagy rendbontásért felelős súlyos büntetősben részesül.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.