A Rangadó.hu szakértője

Két büntetőt rontott a Honvéd

A Budapest Honvéd FC gólnélküli döntetlent játszott a Kaposvári Rákóczival az OTP Bank Liga 27. fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Két büntetőt rontott a Honvéd

A Budapest Honvéd FC gólnélküli döntetlent játszott a Kaposvári Rákóczival az OTP Bank Liga 27. fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Két büntetőt rontott a Honvéd

A Budapest Honvéd FC gólnélküli döntetlent játszott a Kaposvári Rákóczival az OTP Bank Liga 27. fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Honvéd már a 13. percben büntetőhöz jutott és emberelőnybe került, miután Graszl Károly szabálytalankodott a kiugró Tchamival szemben, a sértett azonban a keresztlécet találta el a tizenegyesből! A hazaiak ezt követően mezőnyfölényben futballoztak, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Supka Attila vezetőedző Tchami helyett becserélte az U17-válogatott nagy csatárreménységét, Bobál Gergelyt, aki most debütált az élvonalban. A Honvéd így sem lett veszélyesebb, ráadásul a kezezés miatt kapott második tizenegyesét is kihagyta! A folytatásban sem tudta kihasználni létszámfölényét a kispesti együttes, s ötlet nélküli játékával nem is szolgált rá a győzelemre, így a Kaposvár értékes pontot szerzett a bennmaradásért folytatott küzdelemben.

– A rossz formában lévő Honvéd a tabella vége felé álló Kaposvárt fogadta. A somogyiak vitézkedtek, a teljesítményük sokkal értékesebb, mint ellenfelüké, hiszen tíz emberrel játszottak, de úgy nézett ki, hogy a Honvéd részéről ez kiegyenlítődött egy taktikai hiba miatt – elemezte a látottakat Vass László, a Rangadó.hu szakértője. – Johnsont a pályán hagyták, a két belsővédő előtt helyezkedett el, üresen! A kiállítás után abszolút egyedül maradt, üres területen, nem ütközött senkivel. A labdakihozatalban lényeges szerepe lett volna, de ő nem ezért van a pályán, hanem azért, hogy labdákat szerezzen! Ezzel kiegyenlítődött az egy mínusz ember.

A Kispest-Honvéd korábbi edzője a helyszínen nézte végig a találkozót, és azt is megfigyelte, hogy a hazaiak háromszor változtattak az alapfelállásukon!

– Kis kapkodást éreztem a játékukban. Vécsei Bálint egy meccsen négy poszton is megfordult – vélekedett Vass László. – Többen nincsenek formában, és két tizenegyes kimaradt, ezt a szurkolók saját maguknak is köszönhetik, mert eléggé megtalálták a Pápa és az Újpest ellen hibázó Ivancsics Gellértet, aki szerintem az egyik legjobb képességű játékos a keretben. A létszámfölénnyel nem tudtak mit kezdeni a hazaiak, kilátástalannak tűnt a játékuk. A második félidő és a helyzetek alapján a Kaposvár közelebb állt a győzelemhez, mert szervezetten játszott, és cseréi sokat hozzá tudtak tenni a játékhoz.

Újoncot avatott a Honvéd, hiszen a Magyar Futball Akadémia csatára, a közelmúltban a Manchester City-nél próbajátékon szereplő Bobál Gergely csereként több mint egy félidőt kapott.

– Bobál Gergelyt sokan betapsolták a csapatba, de minden ütközés fájt neki, hiszen itt felnőttek között játszott! Mindig úgy állt föl, hogy valami fájt neki, támadásban pedig minden helyzetben kivárt, erre az ifiben van ideje, de a felnőtt mezőnyben más a tempó – mondta Vass László.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.