Pénteki tutitár

Hazai és vendég

Ma Írország felé vesszük az irányt...
 
 

Pénteki tutitár

Hazai és vendég

Ma Írország felé vesszük az irányt...
 
 
 

Pénteki tutitár

Hazai és vendég

Ma Írország felé vesszük az irányt...

Derry City-Galway United 1!

A házigazda a dobogóra hajt, nem hibázhat céljai eléréséhez!

A tavalyi középszerű teljesítményhez képest nagyot javult idénre a Derry. A gárda versenyben van a dobogóért, jelenleg a 3. helyet foglalja el 47 egységgel. A Shamrock lehet rá veszélyes, viszont még a Cork is befogható. A rivális egy ponttal gyűjtött nála többet, viszont van három elmaradt mérkőzése... Realitás tehát a bronzérem, ehhez viszont a fránya ikszek közül többet be kellene húzniuk a pirosaknak. Kenny Shiels alakulata otthon masszív, 7-3-2-es mutatója erről árulkodik, és a formájuk is jó, hiszen nyolc bajnoki óta őrzi veretlenségét a City. Igen ám, de ebben a periódusban csak négyszer diadalmaskodtak Pattersonék - a legfontosabb sikert kedden este a Rovers otthonában aratták (0-1). A keret ma nem lesz teljes, egy jobbszélső és egy középső hátvéd sérüléssel bajlódik.

A Galway a tavalyi 10., majdnem kieséssel járó produkciónál jobban tolja a mostani kiírásban. A 8. 30 ponttal, tetemes előnyben a veszélyes zónától. Idegenben azért nem brillíroznak a piros-kékek (3-3-6), és a formájuk is messze van az ideálistól: háromszor kaptak ki sorozatban, és nem élcsapatoktól (Sligo, Bray, St. Patrick's). Tommy Dunne menedzser egy csatárára nem számíthat sérülés miatt, igaz, a támadó nem számít alapembernek.

A motiváció, a forma, a keret mélysége és a hazai pálya előnye is a Derry mellett szól. A City nem hibázik, behúzza a három pontot, csak úgy, mint legutóbb hazai pályán márciusban... Tippünk így: 1-es!

Bohemians-Dundalk 2!

A bajnokról nem akar leszakadni a Cork - ma megléphet egy kicsit a listavezető...

A Bohemains 32 egységével a 7. helyet foglalja el a tabellán, kiesési gondja nem lesz, de komolyabb céljai már nem lehetnek a bajnokságban. Hazai mutatója átlagos, 5-3-4, a formája ugyanakkor biztató: a pontvadászatban négy mérkőzés óta veretben, ebben a periódusban 3-1-0-ás sort tolt. Közben elbúcsúzott az FA-kupától, de azért így sincs szégyenkezni valója az elmúlt hetek produkciója miatt. Keith Long menedzser egy jobbhátvédre és egy kapusra nem számíthat sérülés miatt.

A Dundalk nemcsak hazájában, hanem immáron Európában is bebizonyította, hogy van benne fantázia. Kis híján a BL-főtáblára jutottak a fehér-feketék, ám Nikolicsék a hajrában elütötték Stephen Kenny együttesét az elitligától. Így maradt az Európa Liga, a kiírásban korábban még egy ír alakulat sem szerepelhetett. A bajnokságban 49 egységgel vezetnek, egy elmaradt mérkőzésük van, a Cork-kal szembeni 1 pontos előnyük tehát elméletileg nőhet. A gárda vendégségben 9-0-3-as sort tud felmutatni, két vereség ezek közül augusztusban csúszott be, ráadásul nem is riválisok ellen. Viszont akkor még élt a BL-remény, és a társulat kissé felforgatott összetételben szerepelt. Az "átok" megtört, pénteken a Wexford pályaválasztásával nyertek Mc. Millanék, majd kedden a kupában is magabiztosan léptek tovább. Egy középcsatár sérült, egy jobbhátvéd eltiltását tölti.

Április végén ugyan itt a Dalymount Parkban 0-2 lett a végeredmény. Ma is a vendégeknek szavazunk bizalmat, szerintünk a bajnok fontos három ponttal gazdagodik - és igyekszik lerázni végérvényesen a lelkes Cork Cityt! Tippünk így: 2-es!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.