Las Palmas-Granada

 
 

Las Palmas-Granada

 
 
 

Las Palmas-Granada

Las Palmas-Granada 1-es és +1.5! 1-es!

A kanárik jól kezdtek, a nyáron alaposan kifosztott délieknek nehéz dolguk lesz...

A Las Palmas tavaly került fel az élvonalba, és noha gyengén teljesített a szezon első felében, a 2015 októberében érkezett Quique Setién rendesen összekapta a brigádot. Nem ment simán a dolog, de tavaszra belelendültek a kanárik, és végül a 11. helyen zártak. A nyáron igyekeztek megerősíteni a keretüket a szigetlakók, és úgy tűnik, nem igazoltak rosszul. Boateng mellett Livaja, Helder Lopes és Mauricio Lemos is érkezett, a távozási oldalon viszont nincs húzónév, talán csak Valeront említhetjük, aki szögre akasztotta a csukát.

Ilyen előjelekkel utazott a gárda a Mestallába, ahol taktikus, jó futballal 4-2-re verte el a denevéreket. Pedig nem indult jól az ütközet, hiszen gyorsan hátrányba kerültek a vendégek, ám még az első játékrészben sikerült a fordítás. A keretben egy bekk és egy középpályás nem bevethető.

A Granadát rendesen "kipakolták" a nyáron... Az előző szezont a 16. pozícióban zárta a déli gárda, mindössze egy ponttal gyűjtött többet a kiesőknél. A vezetőedzői poszton is változás történt, érkezett Paco Jemez, aki a Rayonál tevékenykedett éveken át. Kulcsjátékosok sorát értékesítette a piros-fehér-kék együttes, Success, Ruben Rochina, Jhon Cordoba, Ricardo Costa, Diego Mainz és el-Arabi is eligazolt - az érkezési oldalon lényegesen gyérebb a felhozatal. Ennek tükrében különösen értékes ikszet értek el Titóék a Villarreal ellen a nyitófordulóban (1-1). A keretben nincs sérült és eltiltott futballista.

A Las Palmas egyben van, a Granada - véleményünk szerint - igencsak meggyengült. Paco Jemez érkezése pozitívum, a tréner a támadófoci híve, ezt bizonyította a darazsak kispadján is. ma a hazaiak sikerét várjuk, no és találatokat, legalább kettőt...

Internazionale-Palermo 1-es és +2.5!

A kék-feketék besültek a rajton, ma javíthatnak...

Frank de Boer bemutatkozása nem sikerült az Inter kispadján, Veronában 2-0-ra kapott ki a gárda. A kék-feketék nem erősítettek rosszul a nyáron, elég, ha csak Banega, Candreva, vagy éppen Erkin nevét említjük. A holland szakember kinevezése meglepő volt, nagy kérdés, hogy a németalföldi stílus mennyire fekszik majd Itáliában. Az első fellépésükön Icardiék fásultan mozogtak, a Chievo akaratosságával nem tudtak mit kezdeni a milánóiak. A keretben Andreolli és Ansaldi sérült.

A Palermo májusban az utolsó fordulóban vívta ki a bennmaradást, ám olybá tűnik, a tulajdonos nem tanult a leckéből: finoman fogalmazva sem erősödött a szicíliai alakulat, sőt... A minap bejelentették, hogy Diamanti a szigetlakókhoz szerződik, de összességében inkább mínuszosan zárta a börzét a rózsaszín együttes. A kupában a bari ellen csak hosszabbításban sikerült kivívniuk a továbbjutást Gazziéknak - ez már nem volt kedvező előjel a rajt előtt. Aztán az első játéknapon Baloghék 0-1-re kaptak ki a Sassuolótól egy véleményes büntetővel - ami elszomorító volt a drukkerek számára, hogy a 90 perc során mindössze kétszer találták el a kaput a társulat. Ma Davide Ballardini vezetőedző sérülés miatt nem számíthat Trajkovskira, Morganellára és Lazaara, Rajkovic eltiltását tölti.

A Palermo az idei egyik kiesőjelölt, ha az utolsó napokban még nem erősítenek be a déliek. Az Inter sem állt még össze tejesen, de Éderéknek a mai amolyan kötelező házi feladat lesz. Győz a házigazda, és lesz legalább három találat. mi erre fogadunk!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.