A Rangadó.hu szakértője

Megégett a Ferencváros hazai pályán

A paksi döntetlen után vereséget szenvedtek a zöld-fehérek a Vasas ellen.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Megégett a Ferencváros hazai pályán

A paksi döntetlen után vereséget szenvedtek a zöld-fehérek a Vasas ellen.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Megégett a Ferencváros hazai pályán

A paksi döntetlen után vereséget szenvedtek a zöld-fehérek a Vasas ellen.

Mindkét együttesnél az előző fordulóban szakadt meg a győzelmi széria, a Ferencváros három nyert meccs után ikszelt Pakson, míg a Vasas a kilencpontos nyitánya után hazai pályán szenvedett vereséget az Újpesttől. A zöld-fehéreknél az NB I-ben debütált a kezdőcsapatban helyet kapó Csernik, illetve ismét Djuricin volt Böde ékpárja. A vendégeknél a sérült Polekszics helyett Nagy Gergő védte a kaput.

Gyenge próbálkozásokkal indult a találkozó, a 17. percben kellett először komolyan védenie Nagy Gergőnek, Djuricin óriási lehetőséget szalasztott el. Öt perccel később Nagy Dominik lőhetett volna gólt, de 12 méterről nagyon csúnyán célt tévesztett. Ezután veszélyesebbé vált a Vasas, előbb Burmeister csapott le egy kipattanóra, ami után éppen hogy csak mellé lőtt, majd Vida tévesztett milliméterekkel célt, Dibusznak nem lett volna esélye védeni. A 28. percben megszületett az első gól, amit a Vasas szerzett. Ha csak annyit írunk, hogy Vaskó Tamás, akkor ennyiből mindenki kitalálja, hogy szöglet utáni fejesgólt láthatott a közönség, 0-1. Mielőtt azonban Iványi lefújta volna az első félidőt, Florian Trinks kiegyenlített. A német Nagytól kapott egy labdát középen és szépen helyezett a hálóba 13 méterről, 1-1.

Nagy iramban kezdett a szünet után a Fradi, Djuricin mindjárt kilenc perc elteltével megszerezhette volna a vezetést, de két ziccert is kihagyott rövid időn belül. Az ezt követő időszakban a zöld-fehérek ugyan mezőnyfölényben játszottak, az igazi nagy helyzetek azonban elmaradtak, egy-két lövés tartott csak Nagy kapujára. A hajrához érkezve egyre csak nőtt a hazaiak fölénye, az angyalföldiek foggal-körömmel védekeztek. A 77. percben Leandro ollózott közelről fölé, három perccel később a fiatal Csernik tört be a tizenhatoson belülre, ám lövését Vaskó blokkolta. A nagy nyomás közepette aztán jött a hidegzuhany, egy ellentámadás után Pavlov hat méterről a rövid felsőbe lőtt Vida remek labdáját követően, 1-2. A négy perc ráadásban a Fradi már nem tudott válaszolni, így óriási meglepetésre a Vasas elvitte a három pontot a Groupama Arénából.

A Rangadó.hu szakértője, Csank János - a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, jelenleg a Vác VLSE szakmai igazgatója - értékelte a mérkőzést:

A helyzetek alapján a Fradinak kellett volna nyernie, viszont összességében azt mondom, hogy a döntetlen lett volna reálisabb eredmény, hiszen a Vasastól is láthattunk szép megoldásokat és szép támadásokat. A végeredmény egyértelműen meglepetés. Bundesliga 2-es mérkőzést láthattunk, jó volt az iram, nagy volt a küzdelem, mindenki ment előre keményen, viszont kevés ötlet volt a támadásokban. Szinte mindegyik akció kiolvasható volt, alig volt váratlan megoldás elöl. A Vasas szervezetten játszott, és döntő volt, hogy Oenning nagyon jól cserélt, hiszen Osváth behozásával levédekezte a bal oldal támadásait, ezáltal pedig a Fradi megbénult, hiszen a jobbon kevésbé tudtak akciót vezetni. A mérkőzés nagy részében nyomás alá helyezték a zöldek a vendégeket, csupán csak a gól hiányzott. Ami viszont nem tetszett, hogy az ellenfél térfelén a ferencvárosi játékosok sok labdát veszítettek, nem volt türelmük körbejáratni a játékszert.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.