Elismerés

Top3: madridi futballista közül kerül ki az „Év játékosa"

 
 

Elismerés

Top3: madridi futballista közül kerül ki az „Év játékosa"

 
 
 

Elismerés

Top3: madridi futballista közül kerül ki az „Év játékosa"

Az Európai Labdarúgó-szövetség hivatalos oldalán közzétette, mely három játékos közül kerül ki az UEFA Év játékosa 2016-ban.

Az állva maradt három versenyző mindegyik madridi kötődésű: Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 2014-ben már győzni tudott, rajta kívül szintén a Realos Gareth Bale szerepel a listán, valamint a BL és Eb-döntős Antoine Griezmann, az Atlético Madrid francia támadója.

Lionel Messi idén nem került a top háromba, ám korábban már két alkalommal (2011, 2015) győzedelmeskedni tudott. Andrés Iniesta (2012), Franck Ribéry (2013), illetve Cristiano Ronaldo (2014) egyszer-egyszer ért fel a csúcsra ezen szavazáson.

Az "UEFA Év játékosa" díj három jelöltje:

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Gareth Bale (Real Madrid)
Antoine Griezmann (Atlético Madrid)

A díj kiosztására minden év augusztusában kerül sor, az a futballista lesz a végső nyertes, akit az újságírókból álló zsűri a legjobbnak lát az előző évben nyújtott teljesítménye alapján. Az UEFA Év játékosa-díjat az Európai Labdarúgó-szövetség alapította a European Sports Media sajtószervezettel karöltve.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.