A Rangadó.hu szakértője

Megtört a 19 éves átok

A Videoton 2-0-ra nyert a Ferencváros ellen az OTP Bank Liga 26. fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Megtört a 19 éves átok

A Videoton 2-0-ra nyert a Ferencváros ellen az OTP Bank Liga 26. fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Megtört a 19 éves átok

A Videoton 2-0-ra nyert a Ferencváros ellen az OTP Bank Liga 26. fordulójában.

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

A székesfehérváriak 19 év elteltével győzték le ismét odahaza az FTC-t.

Igazi rangadóhangulat fogadta a harmadik Videoton FC és a kilencedik Ferencváros játékosait a Sóstói Stadionban. A fehérváriak az FTC ellen 19 éve tartó hazai nyeretlenségi sorozatot szerettek volna megtörni. A címvédő gyorsan átvette az irányítást, de ez csak mezőnyfölényt jelentett, mert nem tudta nagyon átjátszani az FTC masszív és szervezett középpályáját. Aztán a 25. perctől egyre nagyobb nyomás nehezedett a vendégek kapujára, többször is Jova Levente bravúrja segített a vendégeknek.

A szünet után is egyértelmű volt a hazai fölény, érett a fehérváriak vezető találata, amelyet Nemanja Nikolics meg is szerzett. A sérült csatár helyett Torghelle érkezett a pályára, aki büntetőt harcolt ki, amelyet Mitrovics belőtt, ezzel eldőlt a mérkőzés (2-0).

– Pozitívum számomra, és zene füleimnek, hogy egymásnak estek a csapatok – mesélte Tiber László, a Videoton egykori legendás játékosa, jelenlegi tehetségkutató-edzője. – Tíz-tizenöt perc után visszaállt az FTC, de nem is nagyon támogatták az előretolt embereket, nem tudták megbontani a hazai védekezést. A fehérváriak sem tudtak a védelem mögé kerülni, Oliveira például nem tudta kicselezni Juniort. A másik oldalon is ugyanilyen impotens volt a támadójáték a széleken. Középen próbálkozott az FTC, de ott létszámfölényben volt a Videoton. A huszadik és a huszonötödik perc táján öt perc alatt két-három nagyon nagy lehetőségük volt a hazaiaknak. Ha azok közül mondjuk kettő bemegy, már az első félidőben eldőlt volna a meccs, de ez nem történt meg.

A második félidőben a Videoton igyekezett, a védősorát is feltolta, húsz ember volt egy harmincméteres sávban.

– Így sem tudott a Videoton olyan kontrajátékot játszani, amivel a védelem mögé tudott volna kerülni – folytatta a Rangadó.hu szakértője. – Látszott, hogy a Ferencvárosnak jó az egy pont, semmit nem tettek, hogy gólt rúgjanak. Bozsovicsnak nem volt védenivalója. A mieink rúgtak egy gólt Nikolics védelem mögé kerülésből. Gondoltam, most már csak feladják a zárt védekezést a vendégek, de számomra csalódás volt, hogy akkor sem! Csak akkor kezdtek el támadni, amikor egy jogos tizenegyes után már kettő volt közte. Egy góllal később kezdett támadólag játszani a Ferencváros! Számomra csalódás volt az impotens, defenzív támadófutball, amellyel egyébként helyzetekig sem jutott a vendégcsapat.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.