Lengyelország-Portugália

Blaszczykowski figyelmeztette Ronaldóékat

„A futball csapatjáték!”
 
 

Lengyelország-Portugália

Blaszczykowski figyelmeztette Ronaldóékat

„A futball csapatjáték!”
 
 
 

Lengyelország-Portugália

Blaszczykowski figyelmeztette Ronaldóékat

„A futball csapatjáték!”

Lengyelország Svájc, Portugália pedig Horvátország kiejtésével jutott az Európa-bajnokság negyeddöntőjébe. A két csapat csütörtöki összecsapása előtt Jakub Blaszczykowski, a tornán már két gólos szélső figyelmeztette Ronaldóékat.

- Portugáliának valóban rengeteg nagy egyénisége van, de ez nem mindig jó. A futball csapatjáték! - nyilatkozta a Dortmund-szélső.

- A csapatszellem Lengyelország erőssége. Azt is tudjuk, mi Portugáliáé, hiszen évek óta jó csapatot alkotnak, de nekünk is magas a potenciálunk és rendelkezünk világklasszis játékosokkal is. Nem vagyunk esélytelenebbek - mondta a 30 éves légiós.

Blaszczykowski egyébként az egyetlen játékos abból a lengyel csapatból, amely a 2008-as Eb selejtezőiben legyőzte Portugáliát, mintegy 10 évvel ezelőtt.

- Nem érdekel, ki lövi a gólt. Egyedül a csapat győzelme számít, ez adja a legnagyobb kielégülést. Saját magamat is feláldozom, ha ez segít a védekezésben és a győzelemben. Amikor legutóbb megvertük őket, euforikus érzés volt. Remek csapatot alkottak akkoriban fantasztikus játékosokkal és az az első lépésünk volt afelé, hogy történelmünk során először kvalifikáljunk az Eb-re. Áttörést hozott, meghatározó pillanat volt. Ekkor kezdtünk el hinni magunkban - tette hozzá.

Svájc tizenegyesekkel való kiejtéséről is beszélt a dortmundi játékos.

- Minden edzésen három-négy tizenegyest lőttünk és ez kifizetődött. Számítottunk ilyen kimenetelre és felkészültek voltunk. Bárki mondhatja, hogy könnyű nyugodtnak maradni, de a valóságban ez más. Én mindig igyekszem pozitív maradni. Csak arra gondolok, hova fogom lőni. Az edzésen sokkal nagyobbnak tűnik a kapu, úgyhogy muszáj koncentráltnak maradni - mondta a párbajokról a lengyelek sztárja.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.