Pénteki tutitár

Belga siker, ír gólok

Ma az Eb mellett egy ír bajnokira is rákoncentráltunk ma...
 
 

Pénteki tutitár

Belga siker, ír gólok

Ma az Eb mellett egy ír bajnokira is rákoncentráltunk ma...
 
 
 

Pénteki tutitár

Belga siker, ír gólok

Ma az Eb mellett egy ír bajnokira is rákoncentráltunk ma...

Wales-Belgium 2-es és +1,5!

Véget ér a walesi álom, az egyre jobb formát mutató belgák lépnek a legjobb négy közé...

Wales és Belgium egy selejtezőcsoportban volt a kontinenstorna előtt, és a két ütközetről bizony a sárkányosok őriznek szebb emlékeket. Az Eb-n aztán Chris Coleman legénysége pazarul kezdett, legyőzte 2-1-arányban a szlovákokat. Jött a "nagytestvér" elleni mérkőzésen, amelyen sokáig remekül tartották magukat Ramsey-ék, ám végül akkor a háromoroszlánosok fordítani tudtak a hajrában (Anglia 1-2). Az utolsó játéknapon az oroszok ellen futballoztak talán a legjobban Bale-ék, nem is maradt el a siker, sima 3-0 lett a vége.

A nyolcaddöntőben egy brit ellenfél, nevezetesen Észak-Írország várt Allenékre. Az ütközet nem hozott valami extra játékot, de awalesiek addig gyötörték ellenfelüket, míg végól egy öngóllal sikerült kivívniuk 90 perc alatt a továbbjutást.

Még a selejtezők idején abban rejlett Wales ereje, hogy a hátsó alakzat nagyszerűen zárt, alig-alig kaptak gólt Williamsék a kvalifikáció során. A támadójáték olykor döcögött, nem igazán szórták meg ellenfeleiket Vokesék. A kontinensviadalon viszont változott a helyzet, Gunterék lőtték - a mieinkkel egyetemben - a legtöbb gólt a csoportmeccseken (6)! Bale igazi vezér lett, és Ramsey is elkapta a fonalat. A keretben Ashley Williams hagyott ki edzéseket, az ő szerepeltetése kérdéses.

Belgium a torna egyik favoritjaként érkezett Franciaországba - ám nem így kezdtek Marc Wilmots fiai. A nyitófordulóban az olaszok taktikus játékkal verték a vörösöket 2-0-ra. A kritikusok nyomban rámutattak: hiába a sok sztár, ha ők nem alkotnak egységes csapatot, ráadásul a pletykák szerint a futballisták és a szövetségi kapitány között sem volt éppen felhőtlen a viszony. Ehhez képest Hazardék rendesen összekapták magukat! Rúgtak egy hármast az íreknek, 1-0-ra legyűrték a svédeket, majd a nyolcaddöntőben - az eddigi legjobb teljesítményt nyújtva - 4-0-ra verték a mieinket. De Bruyne-ék látványos támadásokat vezettek, gyorsan, kreatívan fociztak, sikerük megérdemelt volt.

A szakmai stábnak néhány problémával azért szembe kell néznie a napokban: Magyarország ellen Vermaelen begyűjtötte második sárgáját, ami eltiltást jelent, illetve Hazard is kisebb sérülést szenvedett, így edzéseket hagyott ki. A szaksajtó szerint Denayer pótolhatja majd a belső védőt, és amennyiben Hazard sem épülne fel, úgy Carrasco kaphat helyet a kezdőben.

Tervezett kezdőcsapatok:

Wales: Hanassey - Chester, Williams, Davies - Gunter, Allen, Ledley, Ramsey, Taylor - Bale - Vokes.

Belgium: Courtois - Meunier, Alderweireld, Denayer, Vertonghen - Witsel, Nainggolan - Mertens, Bruyne, Hazard - Lukaku.

Wales eddig nagyon odatette magát a tornán, cseppet sem jellemző rájuk a bunkerfoci. Ma sem változtatnak majd alapfelfogásukon, viszont ez Belgium ellen akár önveszélyes is lehet. Lukakuék bebizonyították, hogy tán a leggyorsabb együttes az Eb-n, és ma is élnek e fegyverükkel. A vörösök továbbjutását várjuk már a rendes játékidőben. Nyernek Witselék, és lesz a találkozón legalább két találat! Mi erre fogadunk!

Drogheda United-Waterford United +2.5!

A két középcsapat ütközetétől gólokat várunk...

A legfontosabb kérdések egy része már eldőlt az ír második vonalban. A Limerick elhúzott a mezőnytől, a play offot érő 2. és 3. pozícióért viszont még többen állnak harcban. Ezek közül az egyik a Drogheda, amely jelenleg a 3. 23 egységgel. Hazai környezetben 4-1-2 a mérlege, a formája pedig nem az igazi, két iksz után otthon veszített rangadót az UCD ellenében. Az over/under mutatója 10/4, azért ez beszédes adat. A szakvezetésnek vannak gondjai, két középpályás eltiltását tölti, míg egy csatár és egy bekk sérült.

A Waterford is odaérhet még a rájátszásra, jelenleg 19 ponttal az 5., gólkülönbsége pedig igazán durva: 14 fellépésen 27-32! Az over/under statisztikájuk 11/2, tehát adnak is, de kapnak is a fiúk. A formájuk biztató, öt bajnokiból négyet behúztak a közelmúltban. Vendégként sem gyámoltalanok a kékek, ezt 3-1-3-as soruk bizonyítja. Rossz hír viszont a szakvezetés számára, hogy öt középpályás dőlt ki sérülés miatt - azért ez nem hangzik jól semmiképpen.

Az idén eddig már kétszer találkoztak a felek, és mindkétszer 2-1-re nyert a Drogheda. Két évvel ezelőtt 6-2 és 3-0 volt ebben a felállásban a végeredmény. A tippünk így nem is lehet más, mint +2,5!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.