Nemzetközi futball

Nem tudott nyerni a Slovan Albániában

Íme a szezon első BL- és EL-eredményei!
 
 

Nemzetközi futball

Nem tudott nyerni a Slovan Albániában

Íme a szezon első BL- és EL-eredményei!
 
 
 

Nemzetközi futball

Nem tudott nyerni a Slovan Albániában

Íme a szezon első BL- és EL-eredményei!

Kedden 18 órai kezdettel elindult a Bajnokok Ligája és az Európa Liga 2016-17-es kiírása. A rangosabb sorozatban a nyolccsapatos első kör odavágóit rendezik, elsőként az észt Flora Tallinn fogadta a gibraltári Lincoln Red Impst.

A gibraltáriak végig veszélyesebben játszottak, ám hátul nem koncentráltak eléggé, így 2-0-ra elhúzott a papíron jóval esélyesebb Flora. Ekkor sikerült szépíteniük, de maradt a 2-1, amely összességében kedvező a vendégek számára.

A máltai Valletta Falcone 69. perces góljával megverte a feröeri B36-ot.

A Videoton tavalyi második körös BL-ellenfele, a The New Saints a san marinói bajnok Tre Pennével találkozott hazai környezetben. A walesiek ugyan már a 13. percben vezetést szereztek, de három perccel később Fraternali képében jött a hidegzuhany, egyenlítettek a miniállambeliek. Bár a TNS egy 40. minutumban esett góllal végül mégis nyert, a 2-1-es eredménnyel aligha lehetnek elégedettek.

A tavaly a skót St. Johnstone-t az EL-ből kiejtő örmény Alashkert hiába tartotta végig nyomás alatt az andorrai kaput, nem tudta gólra váltani fölényét a tavaly a gibraltári Lincoln ellen kieső FC Santa Coloma ellen, 0-0 maradt az állás.

Az Európa Ligában is az első körnél tartanak, de ebben nem kevesebb mint 96 csapat vesz részt. A legtöbb találkozót csütörtökön rendezik majd, ma csupán "ízelítőt" kaphattak a szurkolók. 18 órától a macedón Rabotnicki a montenegrói Buducsnoszt Podgoricával játszott, e mellett pedig sor került a Partizani Tirana-Slovan Bratislava és a Kapaz-Dacia Chisinau összecsapásokra is.

A Rabotnicki-Buducsnoszt meccsen a montenegróiak Janketic révén vezettek, végül Sahiti góljával 1-1-re zárult a találkozó.

A Partizani-Slovan összecsapáson a hazaiak esélyét növelte, hogy a pozsonyiak válogatott játékosai (köztük Priskin Tamás) még az Eb fáradalmait pihenték ki, egyedül a Franciaországban szerepet nem kapó Saláta Kornél került kezdőbe. A semleges pályán, Elbasanban rendezett meccsen a tiranaiak éltek is előnyükkel és valamivel veszélyesebben játszottak, ám végül 0-0-lal zárult a majdnem eseménytelen 90 perc.

Ugyanilyen gólszegény volt az azerbajdzsáni Kapaz és a moldáv Dacia meccse is. Az első kör egyik legpatinásabb összecsapásán sem bírtak egymással a felek, 0-0 lett a végeredmény.

Szintén nem volt túl gólgazdag az ír St. Patrick's és a luxemburgi Jeunesse összecsapása. A kiegyenlített játékot hozó meccsen ugyan Fagan már a 7. percben vezetést szerzett a hazaiaknak, de aztán tovább nem tudták boldogítani szurkolóikat.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.